Ga naar Content

Eerste flinke tik voor pokerende Ajax-trainer Farioli: "Blijf achter m'n keuze staan"

De eerste nederlaag in de competitie van dit seizoen is een feit. In Breda ging Ajax met 2-1 onderuit tegen NAC. Dat betekende na afloop dat trainer Francesco Farioli geconfronteerd werd met de nodige kritische vragen. "Ik neem mezelf kwalijk dat ik de spelers niet op tijd in vorm heb gekregen."

Ajax-coach Farioli analyseert de nederlaag tegen NAC - NH Nieuws

"Dit team is nog niet in staat om drie topwedstrijden in de week te spelen", aldus Francesco Farioli. Tegen NAC wijzigde de Ajax-coach zijn elftal op acht plekken ten opzichte van afgelopen donderdag tegen Panathinaikos. Zo kregen Brian Brobbey en Bertrand Traoré een basisplek, maar zaten spelers als Steven Berghuis, Kenneth Taylor en Jordan Henderson op de bank. "Na de zware wedstrijd van donderdag had ik frisse benen en een nieuwe 'mind' nodig. Achteraf zou ik nog steeds voor hetzelfde team kiezen en sta dus achter mijn keuze."

Geen franje

Tot voor de wedstrijd tegen NAC waren de resultaten best aardig van Ajax. Twee voorrondes overleefden de Amsterdammers in de Europa League en vorige week werd er gewonnen voor eigen publiek van sc Heerenveen (1-0). Alleen hield het spel van Ajax niet over, weinig treffers en ook geen franje. 

Tekst loopt door onder de video.

Ajax-coach Farioli zag dat zijn team niet voldoende herstelt was van donderdag - NH Nieuws

In de eerste helft was er weinig te genieten in het sfeervolle Rat Verlegh-stadion. De bezoekers uit Amsterdam creëerden geen enkele serieuze kans en NAC vond dat wel prima. In de tweede helft ging dat niet echt beter en kwam Ajax zelfs op achterstand. NAC-speler Matthew Garbett kon alleen doorlopen op Remko Pasveer en schoof de bal eenvoudig onder de goalie door. Wel kwam Ajax vlak daarna via Jorrel Hato weer op gelijke hoogte. Uit een corner van invaller Berghuis kopte de linksback de 1-1 binnen.

Pijnlijke nederlaag

Ajax drong aan en een voorsprong leek er te komen, maar het doelpunt via juist aan de andere kant. NAC-aanvoerder Jan van den Bergh kopte de bal achter Pasveer. "Dit is een pijnlijke nederlaag." 

Tekst loopt door onder de video.

Ajax-coach Farioli is kritisch op zichzelf - NH Nieuws

Door de nederlaag staat Ajax op de negende plaats in de eredivisie met drie punten uit twee wedstrijden. Volgend weekend komt de ploeg van Farioli niet in actie, vanwege de Europese wedstrijd van donderdag. Dan gaan de Amsterdammers naar Polen voor het play-offduel met Jagiellonia Białystok.

Normaal gesproken verschijnt naast de trainer ook een speler van Ajax achter de perstafel. Dat gebeurde dit keer niet.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52