Ga naar Content

Nederlands kampioen Riejanne Markus kiest voor nieuwe ploeg: "Fietsen van wereldklasse"

Wielrenster Riejanne Markus gaat haar huidige team Visma-Lease a Bike verlaten en vertrekt naar concurrent Lidl-Trek. De 29-jarige inwoonster van buurtschap De Zwarte Kat nabij Amstelveen heeft een contract getekend tot medio 2027.

Riejanne Markus in actie op het NK tijdrijden - Foto: Orange Pictures

Markus, die is geboren in Diemen, boekte de afgelopen seizoenen de nodige prestigieuze resultaten. Ze werd in zowel 2023 als 2024 Nederlands kampioen in het tijdrijden. Daarnaast was ze in 2022 de beste in de wegwedstrijd.  

Ook in de grotere wielerrondes kwam Markus sterk voor de dag. Zo eindigde ze in de maand mei nog als tweede in de Ronde van Spanje. Markus reed de afgelopen vier jaar voor Visma-Lease a Bike. Bij haar nieuwe ploeg Lidl-Trek komt ze onder andere haar landgenotes Ellen van Dijk, Lucinda Brand en Shirin van Anrooij tegen. 

Ik heb grote doelen voor de komende seizoenen"

Wielrenster Riejanne Markus

Mede vanwege de hypermoderne fietsen bij Lidl-Trek heeft Markus besloten om de overstap te maken. "Ik kijk ernaar uit om op nieuw materiaal te rijden. Trek staat bekend om het produceren van fietsen van wereldklasse en hun aerodynamische en lichte racefietsen en uitzonderlijke tijdritfietsen zijn een groot deel van de reden waarom ik besloten heb om bij het team te komen", aldus Markus op de website van haar nieuwe ploeg. 

Ambities

"Ik heb grote doelen voor de komende seizoenen, met name gericht op het klassement in etappekoersen en het uitblinken in tijdritten", vervolgt Markus haar verhaal. "De Europese en wereldkampioenschappen tijdrijden zijn belangrijke doelen voor mij, evenals de Tour de France, de Vuelta a España en de heuvelklassiekers zoals Strade Bianche en Luik-Bastenaken-Luik, die perfect bij mijn kwaliteiten passen."

Vorig jaar maakte NH Sport de onderstaande reportage over Riejanne Markus. 

Wielrenster Riejanne Markus legt dit jaar de focus op tijdrijden - NH Nieuws

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52