Ga naar Content

Corry Konings maakt na 7 jaar tijd comeback op Heemskerks volksfeest: "Ze is een cultfiguur"

Corry Konings was zo'n dertig jaar lang dé publiekstrekker op de Heemskerkse feestweek, tot er in 2018 abrupt een einde kwam aan die samenwerking. Maar nu, zeven jaar later, is de zangeres opnieuw te zien tijdens het jaarlijkse volksfeest. Tante Cor, zoals ze liefkozend wordt genoemd, kijkt reikhalzend uit naar haar comeback in het dorp. "Ik ben zo blij dat ik weer mag komen!"

Corry Konings: "Zo blij dat ik straks weer in Heemskerk mag staan" - Foto: ANP Foto

Dat Corry Konings in Heemskerk bekendstaat als 'tante Cor' weerspiegelt de hechte, bijna familiaire band die het dorp heeft met zangeres. Maar liefst dertig jaar lang stond ze, op één jaar na, onafgebroken op het podium tijdens het volksfeest.

In 2018 kwam er een einde aan deze decennialange traditie. "Ik weet niet precies waarom, maar op een gegeven moment zijn ze er gewoon mee gestopt", vertelt ze.

Nu ze terugkeert naar haar geliefde dorp, is ze dolenthousiast. "Het is echt fantastisch! Ik ben zo blij dat ik weer mag komen. Ik heb mijn dochter al gevraagd om dit op Instagram te delen, want dit is echt iets speciaals."

"De mensen zijn zo hecht, het voelt als een grote familie"

Corry Konings

Warme herinneringen

Hoewel Corry al jaren niet in Heemskerk is geweest, zit het dorp diep in haar geheugen gegrift. "Het heeft een speciaal plekje in mijn hart. De mensen zijn zo samen, het voelt als een grote familie."

Ze koestert warme herinneringen aan haar optredens. "Als ik optrad, stond iedereen vooraan en zong luidkeels mee. Sommigen brachten bloemen mee, en zelfs de kinderen groeiden op met mijn liedjes. Dat vind ik echt heel mooi. Ik herinner me ook een man die altijd Je moedertje aanvroeg en dat uit volle borst meezong."

Tekst loopt door onder de foto.

Corry Konings op de feestweek - Foto: NH Media

De zaal ging los bij nummers als Ik heb een heel apart gevoel van binnen, maar eigenlijk kennen de mensen in Heemskerk alle liedjes. Ook Noordpool en de Jukebox worden luidkeels meegezongen, vertelt Corry. 

Nostalgie

Ze is op meerdere plekken in het land populair, maar volgens de zangeres is het in Heemskerk echt een warm bad. "Daar is het echt bijzonder. Ik weet zeker dat ik nu ook veel vertrouwde gezichten zal zien. Als ik terugdenk aan vroeger, denk ik: het kan nu ook alleen maar fantastisch worden. Ik stel me voor dat de tent weer vol staat en dat iedereen lekker meezingt, net als toen. De nostalgie leeft heel erg!"

"Ze is een cultfiguur in Heemskerk"

Kees Hilbers van Brafoer Heemskerk

Die nostalgie is ook precies de reden waarom restaurant Brafoer dit jaar besloot om Corry terug te halen. "Ze is een cultfiguur in Heemskerk", zegt Kees Hilbers, eigenaar van Brafour. "Voor het eerst in drie jaar hebben we de Amazone-tent in beheer, die nu Klup Brafoer gaat heten. Toen we artiesten overwogen, dachten we meteen aan Corry."

De traditie wordt zo wellicht in ere hersteld. "Heemskerk is sterk gehecht aan tradities; sommige dingen zijn gewoon routine, en daar hoort Corry bij. Als blijkt dat het nog altijd een succes is, zie ik geen reden waarom ze de komende twee jaar niet opnieuw zou optreden."

Volgens Kees probeert Brafoer vast te houden aan zulke tradities. "Op vrijdag hebben we de tour, ook komt Paradise langs, en uiteraard ook Paperplane. Daarnaast hebben we nieuwe bands zoals Female Fusion en de Local Boys."

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit de IJmond?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]