Ga naar Content

Kirsten (30) heeft bedrag voor buidelstoel binnen en is klaar voor ultramarathon

De Hoornse Kirsten Loa (30) is er klaar voor. Vannacht vertrekt ze met haar man Derek naar Zwitserland, om daar mee te doen aan een ultramarathon. Naast de uitdaging heeft Kirsten er een goed doel aan verbonden: een buidelstoel voor het Dijklander Ziekenhuis. "Het is heel mooi dat zoveel mensen mee hebben geholpen."

Kirsten is klaar voor de ultramarathon in Zwitserland - Foto: Privéfoto

Met hardlopen als hobby heeft Kirsten in het verleden al veel lange afstanden gelopen. Maar een ultramarathon - degene waar ze nu aan meedoet is 49 kilometer lang en verdeeld over ruim 3.000 hoogtemeters - is nieuw voor de Hoornse vrouw. Een fikse uitdaging, waar de moeder van twee kinderen nog eens een extra doel aan verbonden heeft.

"Twee jaar geleden werden onze zoon Senne en ik opgenomen in het ziekenhuis", licht Kirsten toe. Waar zij te maken kreeg met kraamvrouwenkoorts, belandde haar baby in het Dijklander Ziekenhuis in Hoorn met geelzucht. "Dat was spannend en intens. Maar het is gelukkig allemaal goed gekomen. Toen al had ik sterk het idee dat ik iets terug wilde doen voor de goede zorg die zij ons gaven."

Grote donaties voor buidelstoel

Kirsten komt in contact met medische specialisten, die zij nog kent van tijdens haar opname. Zij geven aan dat ze graag een buidelstoel voor de afdeling in het ziekenhuis willen hebben. In deze stoelen heeft een persoon een ideale houding voor huidcontact en zijn er veel gezondheidsvoordelen voor baby's. Zo'n stoel wordt echter niet vergoed en het geld om zelf een van enkele duizenden euro's aan te schaffen is er niet.

Ze besluit daarom om een doneeractie op te zetten. "Ik wil er graag iets aan bijdragen, zodat iedereen er iets aan heeft", vertelt ze. Met donaties van familie, vrienden en klanten van Kirstens bedrijf is er al snel genoeg bij elkaar verzameld om de materialen die voor een buidelstoel nodig zijn te kunnen betalen.

"En dankzij een vaderdagactie met speciale tegeltjes en een gulle gift hebben we sinds vorige week ook genoeg geld om de buidelstoel te doneren", benadrukt ze. "Het is heel mooi om te merken dat zoveel mensen een bijdrage willen leveren. En de actie is nog niet voorbij, want met meer geld kunnen we meer materialen kopen."

Trainen op trappen van een hotel

De officiële overhandiging gaat in overleg met het ziekenhuis en de stichting Vrienden van het Dijklander Ziekenhuis. Maar eerst staat de ultramarathon op het programma. Vannacht vertrekken Kirsten en haar man met de auto richting de Zwitserse plaats Zermatt, waar de marathon zaterdag gehouden wordt. "Het komt nu echt dichtbij", voelt Kirsten. "We zijn de laatste dagen, die erg druk zijn, al flink aan het aftellen. Het idee dat ik in januari had, is uitgevoerd en gelukt. Daar ben ik heel blij mee."

Tekst gaat verder onder de foto.

Kirsten in training met kinderen Norah (3) en Senne (2) - Foto: Privéfoto

De voorbereiding voor deze ultramarathon nemen het hele jaar in beslag, waarbij naast trainingen ook gelet moet worden op voeding en rust. Maar ook moest Kirsten trainen om te wennen aan de hoogtemeters. Daarom beklom ze de trappen van het Van der Valk-hotel in Hoorn.

"In een podcast hoorde ik dat iemand dit in Rotterdam gedaan had", legt Kirsten uit. "Het leek me een mooie uitdaging. Dus heb ik ze gemaild. waarop ik later een positief antwoord kreeg. In totaal ben ik alle trappen 24 keer opgelopen, wat ongeveer gelijk staat aan 1.000 hoogtemeters. Dat gaf me veel energie en een boost voor de marathon."

Ultramarathon uitlopen

Een tijd om de afstand uit te lopen, heeft ze niet in gedachten. "Ik mag er twaalf uur over doen", zegt ze lachend. "En ik weet dat ik onderweg super veel moois tegen ga komen in het bergachtige landschap, met de berg Matterhorn op de achtergrond. Met het behalen van dit prachtige bedrag voor de afdeling in het ziekenhuis is deze tocht een mooie kers op de taart. Maar mijn doel is om de marathon uit te lopen."

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.