Ga naar Content

Westwijk en omgeving opgelet: er glibbert een slang rond

Commotie in de Amstelveense wijk Westwijk vanwege een ontsnapte slang. Meerdere bewoners van de Birkhoven bevestigen tegenover NH dat er een slang door hun straat kronkelt. Het gaat om een rattenslang die vermoedelijk in een terrarium in de buurt thuishoort.

Rattenslang in gang woning Birkhoven - Foto: Michel Doppert

"Mijn vriendin zag hem gisteren op de mat zitten", vertelt bewoner Michel Doppert. "Toen heeft ze mij geroepen." Volgens Doppert is de slang via een openstaande deur binnengekomen. Snel maakten ze een paar foto's, maar voor ze het wisten kronkelde hij weer naar buiten, richting de buren.

"We hebben de dierenambulance gebeld", vertelt Doppert, "en die verwezen ons door naar de Reptielenopvang." Rob Dumont van de Reptielenopvang in Zwanenburg heeft de bewoners gerustgesteld, vertelt hij aan NH. "Ik heb uitgelegd dat het geen gevaarlijk dier is, en dat ze 'm het best kunnen vangen met een kussensloop, en als ze erg bang zijn, kunnen ze handschoenen aandoen." 

"Zolang 'ie daar rondkruipt, zie je mij daar niet. Ik ben als de dood voor slangen"

Recent verhuisde buurtbewoner

"Hij is voor het laatst gezien in onze tuin", vertelt Dopperts buurman, die gisteren van zijn vrouw hoorde dat de slang via de buren bij hen was uitgekomen. "Misschien zit 'ie nu wel onder de jacuzzi." 

Een vrouw die recent vanuit de Birkhoven is verhuisd, zou vandaag nog even haar oude woning bezoeken. Toen ze in een groepsapp met buren over de ontsnapte slang hoorde, besloot ze om dat bezoekje even uit te stellen. "Zolang die daar rondkruipt, zie je mij daar niet. Ik ben als de dood voor slangen." 

Slang in raamkozijn Edam

Het is niet de eerste rattenslang die deze zomer uit z'n terrarium ontsnapt. Eerder deze maand trof een inwoner van Edam een exemplaar aan in z'n raamkozijn. Die slang is wel gevangen, en vervolgens naar Robs opvang in Zwanenburg gebracht.

Volgens Rob is het geen toeval dat er deze weken meerdere (ratten)slangen zijn ontsnapt. "Hoge temperaturen zorgen ervoor dat de dieren tevoorschijn komen. Vooral aan het eind van de middag en het begin van de avond. Ze zoeken dan stenen of asfalt op, dat de hele dag is verwarmd door de zon." 

Lees ook

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]