Ga naar Content

Hockeyclub De Kraaien mag na jarenlang juridisch gesteggel eindelijk velden aanleggen

Het is al meer dan tien jaar het gesprek in Wijdewormer: de verhuizing van hockeyclub De Kraaien naar Zaandijk toe. Al jaren houdt milieuorganisatie Kontakt Milieubeheer Zaanstreek (KMZ) de verhuizing tegen. De club vreest voor de stikstofuitstoot en de gevolgen die de verlichting van de velden heeft op zeldzame vleermuizen. Maar de Raad van State heeft vandaag beslist dat de vergunning voor de velden juist is afgegeven. 

Foto: NH

"Wij als vereniging gaan ervan uit dat het nu 99,9 procent zeker is dat we kunnen verhuizen", zegt voorzitter Peter Wieringa enthousiast. 

Al jaren is het rechtbank in en uit om de verhuizing voor elkaar te krijgen. "Nu kan ik eindelijk na zoveel jaar een ander verhaal houden. Ik ben heel erg blij. Dit is het nieuws waar we al dertien jaar op hopen."

Bomenkap

Het bestuur van de hockeyclub wil namelijk zo snel mogelijk naar het nieuw aan te leggen sportcomplex Het Fortuin in Zaandijk verhuizen, op het terrein naast het politiebureau. In augustus 2021 werden daar al fiks wat bomen voor gekapt, tot groot verdriet van natuurliefhebbers.

Velden aanleggen

Met het positieve nieuws voor de club kunnen eindelijk de velden aangelegd worden. Eerder zei gemeente Zaanstad al dat het complex mogelijk al in april of mei van volgend jaar kan worden opgeleverd

Hier komt het nieuwe hockeyveld - Foto: NH Media / Tom van Midden

Toch is het gesteggel over de club niet helemaal over. Dezelfde milieuorganisatie is tegen de bouw van het clubhuis. "Ik hoop dat ze de procedure voor het clubhuis gaat staken", benadrukt Wieringa hoopvol. 

Kontackt Milieubeheer Zaanstreek (KMZ) is naar aanleiding van het nieuws om een reactie gevraagd. De organisatie was nog niet op de hoogte van het nieuws en daarom nog niet in de gelegenheid om een reactie te geven. Zodra de reactie wel binnen is, zal het artikel worden aangepast. 

Lees ook