Ga naar Content
Een verkeersongeval op een verdeelde weg toont twee beschadigde zwarte voertuigen, verspreid puin, verschillende politieagenten en kegels. Een ambulance staat in de buurt geparkeerd en twee burgers staan dicht bij het wrak. De weg naast de spoorrails is g
Amsterdam

Gewonde bij kettingbotsing vlak voor IJtunnel in Noord

21 augustus 2024, 16.06 uur · Aangepast 21 augustus 2024, 17.25 uur
Door: AT5 · Foto: Martin Damen

Bij een kettingbotsing op de Nieuwe Leeuwarderweg, niet ver van de ingang van de IJ-tunnel in Noord, is één inzittende gewond geraakt en overgebracht naar het ziekenhuis. Er zijn drie auto's betrokken bij het incident. Het verkeer van de driebaansweg gebruik moest maken van één rijbaan waardoor flinke files ontstonden.

Het ongeluk gebeurde vanmiddag iets voor 15.00 uur. De drie auto's kwamen met elkaar in botsing op de S116 richting het centrum, ter hoogte van de afslag naar metrostation Noorderpark. 

Wat er precies gebeurd is wordt onderzocht, maar op foto's is te zien dat er meerdere voertuigen schade hebben en dat deze verspreid over de driebaansweg staan. Het verkeer richting de IJ-tunnel werd langs het incident geleid via de derde, nog open rijbaan.

De gewonde is ter controle meegenomen naar het ziekenhuis. Inmiddels zijn alle rijbanen weer open. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]