Ga naar Content

Velden van voetbalclub Terrasvogels omgetoverd tot Formule 1-camping

Niet alleen Zandvoort raakt langzaam maar zeker in een Formule 1-trance, ook in Santpoort-Zuid stijgt de racekoorts. De velden van voetbalclub Terrasvogels op sportcomplex de Elta zijn omgetoverd tot een Formule 1-camping met alles erop en eraan. De organisatie verwacht dat meer dan 250 fans de weg naar Santpoort-Zuid zullen vinden. Het batig saldo van de operatie vloeit rechtstreeks in de clubkas van Terrasvogels.

Velden van Terrasvogels Santpoort-Zuid veranderen in Formule 1 camping - NH Nieuws

Woensdag begint het er al echt op te lijken. Waar normaal de bal rolt, staan tientallen kleine en grotere tenten. Voor de kantine is een grote centrale tent neergezet en het terrein gonst van activiteit. Leden van de voetbalclub zijn bezig tenten op te zetten of lopen heen en weer met kratten en dekens. Vandaag worden de eerste kampeerders verwacht en er moet nog veel gebeuren.

"Eigenlijk hoeven ze de camping niet af het is hier leuker dan op dat tochtige, drukke circuit".

Mats Mul, organisator Formule 1 camping Santpoort-Zuid

"Ze kunnen kiezen uit verschillende arrangementen", vertelt Mats Mul, een van de mensen achter de camping. "Een heel eenvoudig arrangement, dan heb je gewoon een tentje maar ook complete luxe. Een volledig ingerichte tipi met opgemaakte bedden en al, er is voor elk wat wils." 

Sfeer

Naast slapen kun je op de camping in Santpoort ook eten. Er wordt gekookt, er is een tap en 's morgens wordt er voor iedereen een eitje gebakken. Verder is alles wat er op het circuit een paar kilometer verderop gebeurt te volgen op grote schermen in de centrale tent waar ook het buffet is. Verder wordt er gezorgd voor live muziek. "Eigenlijk hoeven ze de camping niet af", zegt Mul met een lach, "het is hier leuker dan op dat tochtige, drukke circuit."

Opbrengst

De staf van de camping wordt gevormd door leden van voetbalclub Terrasvogels. Bij het project zijn tientallen vrijwilligers betrokken. Eén van hen is Wouter die we treffen als hij de laatste scheerlijn van een luxetent strak trekt.

"Ik doe het voor de club, het is hard nodig want met de gestegen kosten, neem de energiekosten, is het als club moeilijk om het hoofd boven water te houden", aldus de Terrasvogel, die zelf niet meer voetbalt maar de club nog wel een warm hart toedraagt.

De race kijkt hij gewoon thuis, op de tv. "Ik vind het wel leuk, maar ik hoef niet naar het circuit", zegt hij.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit de IJmond?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]