Ga naar Content
Een rode noodhulpbus met blauwe en witte diagonale strepen staat geparkeerd bij de ingang van een faciliteit. De faciliteit is gemarkeerd met een geel bord met "Welkom" en andere tekst. Het gebied is omgeven door groen en er zijn verschillende straatlanta
Noord-Holland

112-blog | Hulpdiensten rukken uit voor verwarde man in water Zaandam • Brand naast flat aan Anne Franklaan Purmerend

22 augustus 2024, 11.17 uur · Aangepast 22 augustus 2024, 22.35 uur
Door: Redactie · Foto: Inter Visual Studio / Bas Bergamin

Welkom in het NH Nieuwsblog van 22 augustus. In dit liveblog houden we je de hele dag op de hoogte van het 112-nieuws uit de provincie. 

22 augustus 2024, 22.33 uur

Brand naast flat aan Anne Franklaan Purmerend

Aan de Anne Franklaan in Purmerend werd rond 22.00 uur brand gemeld naast een flat. Afval dat tegen de flat aan lag was in de fik gevlogen. De veiligheidsregio meldt via X dat rook het trappenhuis binnendrong. 

De brand was volgens de veiligheidsregio snel geblust en de brandweer heeft daarna het trappenhuis geventileerd. Wanneer dit is afgerond, wordt het gebouw overgedragen aan de woningbouwcorporatie. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Brand aan Anne Franklaan Purmerend - Foto: Inter Visual Studio

22 augustus 2024, 21.23 uur

Hulpdiensten rukken uit voor verwarde man in water Zaandam

De hulpdiensten rukten vanavond rond 19.15 uur groot uit om een man uit het water te halen langs de Zuiderzoom in Zaandam. Onder andere de politiehelikopter, ambulances en de brandweer(boot) werden ingezet om de man aan de kant te krijgen.

De man zou in verwarde toestand zijn, meldt de politiewoordvoerder. Hij is ter controle naar het ziekenhuis gebracht.

Verwarde man Zuiderzoom Zaandam - Foto: Inter Visual Studio / Lorenzo Derksen

22 augustus 2024, 15.51 uur

Bejaarde man (76) op klaarlichte dag beroofd in Zwanenburgs park

Een 76-jarige man is gisterenmiddag in Zwanenburg beroofd. Het slachtoffer loopt rond 16.00 uur door Park Zwanenburg als hij ziet dat iemand hem vanaf de Lijnderdijk nadert.

De straatrover spreekt hem aan, toont direct een vuurwapen (of nepvuurwapen) en eist de bezittingen van de man op. Je leest het hele verhaal over de beroving op klaarlichte dag hier. 

IJweg in Zwanenburg - Foto: Google Streetview

22 augustus 2024, 15.28 uur

Schuur in brand aan de Lauwers in Hoofddorp

Aan de Lauwers in Hoofddorp werd rond 14.10 uur een brand in een schuur opgemerkt. Deze is vermoedelijk in een droger ontstaan. De straat werd tijdelijk afgezet zodat hulpdiensten hun werk konden doen.

Brand in schuur aan de Lauwers in Hoofddorp - Foto: Inter Visual Studio

22 augustus 2024, 15.25 uur

Vrouw (37) overleden na mogelijk misdrijf in woning Amsterdam-West, man aangehouden

Een 37-jarige vrouw is zondag overleden nadat ze vrijdagavond in haar woning in de Chasséstraat in Amsterdam-West zwaargewond raakte bij een mogelijk misdrijf. In de woning waren op het moment van het incident ook een 27-jarige man en een jong kind aanwezig. Deze man is aangehouden. Het hele verhaal over de steekpartij en de aanhouding lees je hier. 

Foto: AT5

22 augustus 2024, 13.31 uur

Grote brand op terrein kernreactor Petten

Op het terrein waar ook de kernreactor van Petten is gevestigd, is aan het begin van de middag brand uitgebroken in het bedrijfsrestaurant. Omdat er sprake was van veel rook, riep de brandweer omwonenden op om ramen en deuren dicht te houden. De brand was binnen een uur onder controle en niemand raakte gewond.

Brand was al snel onder controle - Foto: Inter Visual Studio / Bas Bergamin

22 augustus 2024, 13.13 uur

Automobilist vlucht na ongeval op Haarlemse Heringaweg

Bij een botsing in de Haarlemse Waarderpolder is een automobilist er na het ongeval vandoor gegaan. De politie is op zoek naar een hoog model grijze auto. Het kenteken van die auto begint met 22DL. De wagen moet forse schade hebben aan de passagierskant. 

22 augustus 2024, 11.34 uur

Explosie en schoten gelost bij Amsterdamse woning

Een woning aan de Sloterweg is vannacht beschoten. Ook ging er een explosief af. Ter plekke vond de politie een ander explosief dat nog niet was afgegaan. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft het explosief vervolgens veiliggesteld.