Ga naar Content

Formule 1-coureurs Albon en Piastri aten Grieks in Zandvoort: "Heel aardige gasten"

Konstantinos Plastiras herkende ze niet meteen, maar een paar minuten later viel het kwartje. Woensdagavond zaten Formule 1-coureurs Alex Albon en Oscar Piastri ineens in zijn Griekse familierestaurant Martha aan de Zandvoortse Haltestraat.  

"Het was, denk ik, tussen een uur of zeven en acht. Toen kwam eerst Piastri binnen met een vriend. Of misschien was het iemand uit zijn team. Daarna schoven nog drie mannen aan, waaronder Albon", vertelt Konstantinos een dag later koeltjes. 

'Aardige gasten'

Oscar Piastri komt uit Nieuw-Zeeland en is coureur bij McLaren. Alexander Albon heeft een Thais-Britse achtergrond en rijdt voor het team van Williams. Piastri staat vierde in het algemeen klassement, Albon op plek achttien.

"Ik herkende ze niet meteen, maar toen ik ze naar een grotere tafel moest verhuizen, zag ik het. Ik herkende Piastri eerst, omdat ik wist dat hij de Grand Prix van Hongarije had gewonnen. Later wezen andere gasten in het restaurant me erop dat ook Albon aan het tafeltje zat. Toen herkende ik hem ook. Geen idee wie de andere mannen waren. Misschien vrienden of teamgenoten. Het waren allemaal heel aardige gasten."  

Lees verder na de foto.

Konstantinos met F1-coureurs Alexander Albon en Oscar Piastri - Foto: foto: Konstantinos Plastiras

Albon en Piastri zaten gezellig met elkaar te praten in het Griekse restaurant. Ondertussen appte Konstantinos met zijn moeder Martha, die in Griekenland is, dat de twee Formule 1-coureurs in het restaurant zitten. "Die baalde natuurlijk wel een beetje dat ze er niet was", zegt Konstantinos.

Martha-schotel

Zijn moeder heeft woensdagavond toch nog een klein beetje een rol gespeeld. "Ze hebben de Martha-schotel besteld. Een gerecht met verschillende soorten vlees. En ook nog balletjes van courgette en een Griekse salade. Ze twijfelden of ze ook nog gefrituurde feta, saganaki, wilden bestellen."

Het hele gezelschap had geen sponsorkleding aan. "Gewoon normale kleren. Ik heb vooral ook heel normaal tegen ze gedaan, alsof het gewone gasten waren. Ook niet over racen met ze gepraat. Want daar zijn ze de hele dag al mee bezig. Maar achteraf toch best bijzonder dat er ineens zulke bekende mensen in je restaurant zitten", vertelt Konstantinos.

Lees verder na de foto. 

Konstantinos Plastiras - Foto: screenshot uit eerdere reportage NH

Na het diner krijgen de gasten meestal een glaasje ouzo, een best sterk Grieks drankje. "Maar ja, ze mogen natuurlijk niet drinken." Konstantinos ziet er daarom toch maar van af en maakt een lekker dessertje voor ze. 

"Ze hebben alles opgegeten en gingen heel vrolijk weg." Maar natuurlijk niet voordat de Zandvoorter nog met ze op de foto is gegaan. "Ik heb ze daarna veel succes gewenst. Ik kijk nog wel wat ik met de foto's doe. Ze staan op Facebook en misschien straks ook nog op Instagram."

Rustig tafeltje voor coureurs

"Ik weet niet of er nog meer coureurs komen eten. Er staat in ieder geval niets gepland. We wachten het maar af. Ze kunnen hier in ieder geval wel een rustig tafeltje krijgen, achterin het restaurant. Mochten ze dat willen."

Konstantinos kan zich niet herinneren dat er eerder zulke bekende gasten in het restaurant kwamen dineren. "Daar let je eigenlijk nooit echt op tijdens het werk."

Zijn eigen familie is ook wel een beetje bekend, maar dan wel in Griekenland. Dat komt door zijn tweelingzus Rafaela. Zij werd in 2019 verkozen tot Miss Griekenland en deed ook mee aan de Miss World-verkiezingen. 

Zandvoortse Rafaela is Miss Griekenland en gaat nu voor Miss World - NH Nieuws

Lees ook

Volg het nieuws rondom de Grand Prix Formule 1 in Zandvoort bij NH ook via:

Sociale media: Facebook, YouTube, Instagram, TikTok       
Tv:  vrij-za-zo vanaf 17.10 uur Zandvoort Update (wordt elk half uur herhaald)

Heb je foto's of tips? Mail ze naar [email protected] 

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]