Ga naar Content

Hele ochtend code geel: windstoten tot 90 kilometer per uur

Het KMNI geeft vanaf 09.00 uur vanochtend code geel af voor heel Noord-Holland. Tot ongeveer 15.00 uur worden er zware windstoten verwacht, vooral aan de kustgebieden. Goed nieuws voor F1-fans: vanmiddag en morgen nemen de windstoten af. 

Foto eerder genomen - Foto: Sjef Kenniphaas

De windstoten kunnen vandaag snelheden tot wel 80 tot 90 km per uur bereiken. De wind waait uit het zuidwesten. Dat heeft volgens NH-weerman Jan Visser te maken met een actieve depressie vanuit Ierland. 

Vanmiddag nemen de windstoten af en wordt er lichte regen verwacht. Visser verwacht later op de dag wat opklaringen, de temperatuur blijft hangen rond de 22 graden. 

Wisselvallig weekend 

Zaterdag begint de dag met wat bewolking. Ook kan er op veel plaatsen regen vallen. Wel lopen de temperaturen wat verder op. In het Gooi kan het zelfs 25 graden worden. In de middag neemt de kans op buien verder toe. 

Zondag blijven de buien in de ochtend nog even vallen, maar het zonnetje zal na het middaguur weer tevoorschijn komen. Het wordt dan zo'n 20 tot 21 graden.

Voor het zomerse weer moeten we even wachten. De weerman verwacht na het weekend meer opklaringen, zon en oplopende temperaturen. 

Spannende race

Voor de racers wordt het vanmiddag nog spannend met de zware windstoten. Code geel maakt op sommige Formule 1-coureurs meer indruk dan op anderen. Sommige coureurs vrezen dat het lastiger wordt om in te gaan racen met zulke hard windstoten. Gelukkig maakt 'onze' Max Verstappen zich minder zorgen. "Ik geloof niet dat het gevaarlijker is dan anders. Met 300 kilometer per uur rijden is nooit zonder gevaar." 

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.