Ga naar Content

Overkapping van dak Grand Hotel Alkmaar dreigt eraf te waaien

Een deel van de metalen overkapping van het Grand Hotel Alkmaar dreigt eraf te waaien door de harde windstoten. Om omstanders en de naastgelegen kermis te beschermen is een deel van de straat afgesloten en blijven drie kermisattracties dicht, laat een woordvoerder van de gemeente weten.

Overkapping waait bijna van dak Grand Hotel Alkmaar - Inter Visual Studio

"Ik zag al allemaal mensen naar boven kijken", vertelt een medewerker van het Hotel aan NH Nieuws. "Eerst dacht ik dat ze onze mooie gebouw aan het bewonderen waren, maar dat bleek toch anders."

Ze keken naar de metalen overkapping van het hotel dat op dit moment loslaat door de harde windstoten. Het gaat om platen ter grootte van de totale breedte van het hotel. "Als het nog harder gaat waaien, dan komt het wellicht naar beneden", aldus de hotelmedewerker.

Kermis

De straat is inmiddels op last van de gemeente, die verantwoordelijk is voor de kermis, tijdelijk afgesloten vanaf de Schutterspassage tot de Lombartsteeg. 

De medewerker van het hotel laat weten dat de dakdekkers ermee bezig zijn. "Maar ze konden eerst het dak niet op, omdat het te hard waaide." Inmiddels zijn de dakdekkers aan het wachten tot de wind wat is gaan liggen. Dan zullen ze het dak repareren en vastzetten.

Mensen worden omgeleid bij de kermis - Foto: Inter Visual Studio

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.