Ga naar Content

Kaarten zijn nog wel te koop, maar niet bij de kassa van het circuit

Het is toch een beetje verwarrend. Naast de ingang van het circuit in Zandvoort staat een keet waar ‘kassa’ op staat. Maar helaas, kaartjes kun je er niet kopen, ondanks dat er wel nog kaartjes beschikbaar zijn op deze vrijdag. Hoe zit dat?

Miranda, met brede lach, achter het loket - Foto: NH Media / Maikel Ineke

Miranda staat met een brede lach iedereen te woord vanachter het plexiglazen wandje van haar kassa. Dat is haar taak in deze keet: vragen beantwoorden, de weg wijzen, in geval van nood de juiste mensen bereiken. Maar nee, kaartjes verkopen doet ze niet, ondanks dat er nog wel plukjes racefans zich bij de kassa melden voor een toegangsbewijs. Dan hoeft Miranda alleen maar even te wijzen.

'Last tickets'

Naast haar hokje, op de wand van de keet, hangt een A4’tje. ‘Last tickets Dutch Grand Prix 2024’ staat erop, met daaronder een QR-code. Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Bezoekers kunnen gewoon met hun mobiel de code scannen, een kaartje selecteren en op hun telefoon afrekenen. Het toegangsbewijs ontvangen ze direct en kunnen ze daarna bij de toegangspoorten laten zien.

Miranda beantwoordt vragen achter de kassa bij het circuit - NH Nieuws

De Dutch Grand Prix heeft eigenlijk nooit in kassasystemen voor bij het circuit hoeven investeren. Het evenement was voorgaande jaren immers in mum van tijd uitverkocht, ver voordat de eerste bezoekers zich bij het circuit melden. Dit jaar is dat anders. Bij tussenpartijen die een groot aantal tickets afnamen, zijn nog kaarten te verkrijgen. En voor de vrijdag zijn dus ook via de QR-code op het A4’tje nog kaarten beschikbaar.

Fietsenstallingen

Eerder deze dag valt op dat lang niet alle fietsenstallingen vol staan. En tijdens de eerste vrije training zijn sommige tribunes ook maar voor de helft gevuld. Dat kan ook een andere oorzaak hebben: op dat moment waaide het stormachtig hard en viel de regen met bakken uit de lucht. Tijdens de tweede vrije training, zo rond 15.00 uur, is het zonnetje doorgebroken en ziet Zandvoort er plots een stuk feestelijker uit.

Aan het begin van de middag is er nog voldoende ruimte in de fietsenstallingen - Foto: NH Media/Maikel Ineke
In de loop van de middag ziet de wereld er plots een stuk zonniger uit - Foto: NH Media/Maikel Ineke

Lees ook

Volg het nieuws rondom de Grand Prix Formule 1 in Zandvoort bij NH ook via:

Sociale media: Facebook, YouTube, Instagram, TikTok  

TV:  vrij-za-zo vanaf 17.10 uur Zandvoort Update (wordt elk half uur herhaald)

Heb je foto's of tips: mail ze naar [email protected].