Ga naar Content

Wéér geweld in Zwanenburgs park: straatrover slaat man (84) met vuurwapen in gezicht

Een 84-jarige man is gisterenmiddag in Zwanenburg mishandeld door een straatrover. De verdachte slaagde er niet in iets buit te maken. Opvallend: op steenworp afstand werd afgelopen woensdag ook al een man op leeftijd beroofd.

Park Zwanenburg ter hoogte van de Olmenlaan - Foto: Google Streetview

Het slachtoffer van gisteren liep rond 17.45 uur ter hoogte van de Olmenlaan door Park Zwanenburg toen hij werd aangevallen door een man met een vuurwapen (of een nepvuurwapen).

De verdachte bedreigde het slachtoffer en sloeg hem met het vuurwapen in het gezicht. Uiteindelijk slaagde de straatrover er niet in iets buit te maken. Hij sloeg op de vlucht, waarna direct alarm werd geslagen. De politie startte een zoektocht, maar trof geen verdachte meer aan. 

Veel overeenkomsten met eerdere straatroof

Het is de tweede straatroof of poging daartoe in Park Zwanenburg deze week. Afgelopen woensdag werd in de buurt van de IJweg een 76-jarige man slachtoffer van een straatrover. In beide gevallen is een vuurwapen gebruikt, in beide gevallen is een bejaarde man het slachtoffer en ook de signalementen lijken erg op elkaar. 

Verschil is dat het slachtoffer van woensdag daadwerkelijk is beroofd, en dat er geen fysiek geweld tegen hem is gebruikt. 

Lees ook

De verdachte van gisteren is een donkergetinte man van ongeveer 30 jaar oud, zo blijkt uit de burgernetmelding die na de poging straatroof werd verstuurd. Hij is ongeveer 1,80 meter lang, droeg een capuchon en was verder volledig in het zwart gekleed. 

De politie erkent dat er veel overeenkomsten zijn tussen de geslaagde straatroof op woensdag en de mislukte van gisteren, maar kan nog niet zeggen of er een verband is. "Het onderzoek loopt", aldus de woordvoerder. Wie getuige is geweest van een van de straatroven wordt gevraagd zich te melden bij de politie. 

Voor zover bekend is het slachtoffer niet ernstig gewond geraakt. Hoe het nu met hem gaat, is niet bekend. 

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]