Ga naar Content

Opnieuw twee autobranden in Haarlem, politie vermoedt brandstichting

In Haarlem zijn vannacht weer twee auto's uitgebrand. Om 1.45 uur stond er een auto in brand aan de Zwedenstraat. Even later, rond 2.35 uur, sloegen de vlammen uit een busje aan de Oost Indiëstraat. 

Autobrand aan de Zwedenstraat - Foto: Inter Visual Studio / Kyrlian de Bot

De politie kreeg om 1.45 uur melding van de autobrand aan de Zwedenstraat. De brand is geblust door de brandweer. De brandweer kon daarna door naar de brand in een busje aan de Oost Indiëstraat. De politie gaat in beide gevallen uit van brandstichting en is op zoek naar getuigen of camerabeelden. 

"Het is nog te kort na de branden om te kunnen zeggen of er een verband", zegt een woordvoerder van de politie. In het algemeen kan hij zeggen dat: "Als er bij elkaar in de buurt autobranden zijn, wordt er altijd gekeken of er een verband is." 

Tekst gaat door onder de foto 

Autobrand Oost Indiëstraat - Foto: Inter Visual Studio / Kyrlian de Bot

Haarlem wordt de laatste tijd veelvuldig opgeschrikt door autobranden. Het was een aantal weken rustig, maar in de nacht van donderdag op vrijdag ging er een auto in vlammen op aan de Milaanstraat. Ook in dat geval gaat de politie uit van brandstichting. Op een voetbalveldje even verderop werd een jerrycan gevonden. 

De politie is vanwege het aantal autobranden extra gaan surveilleren in Schalkwijk, waar dit jaar al zeker 26 auto's in vlammen opgingen. Op 14 juli werd een 41-jarige Haarlemmer aangehouden na een autobrand. Hij overleed begin augustus in de gevangenis in Zwolle.

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]