Ga naar Content

Buurt schrikt wakker van explosie in Den Helder

Voor een woning aan de Vismarkt in Den Helder is vanmorgen rond 5.15 uur een explosief ontploft. Een van de ramen is daardoor gesprongen. 

Foto: Inter Visual Studio

De bewoner schrok wakker van de klap en zag dat zijn raam kapot was. Hij is zelf niet gewond geraakt. De politie is een onderzoek gestart en op zoek naar camerabeelden. "Rond 5.00 uur op zaterdagochtend zijn er niet veel mensen op straat, daarom hopen we dat er camerabeelden zijn van de deurbel of dashcam waarop de dader te zien is", zegt de woordvoerder. 

Een medewerker van de naastgelegen dierenwinkel woont zelf ook in de buurt en schrok vanmorgen wakker. "Aan de winkel is gelukkig geen schade. We hebben een groot rolluik, dat heeft vast geholpen", vertelt ze. "Het is heel sneu voor de bewoner, hij heeft schade aan zijn raam en muur." 

Tekst gaat door onder de foto's 

Veel klanten die de dierenwinkel vanochtend bezoeken, hebben de klap gehoord. De medewerker vertelt dat er vaker harde knallen te horen zijn in de buurt. "Regelmatig zijn explosies en gaat het een en ander stuk. Mensen vragen zich hier wel af wie dit doet. Is het dezelfde pyromaan van al die auto's eerder dit jaar of is het totaal iemand anders?" Ze hoopt dat er snel iemand aangehouden wordt.  

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]