Ga naar Content

Brandweer urenlang bezig met blussen grote brand Hensbroek, kas met tulpen uitgebrand

De brandweer is vandaag urenlang bezig geweest met het blussen van een grote brand bij een agrarisch bedrijf in Hensbroek. Hierbij is een kas met tulpen en tulpenbollen volledig uitgebrand. De enorme rookpluim van de brand was tot in de verre omgeving te zien.

Foto: Inter Visual Studio / Mark Weber

Volgens de veiligheidsregio is het vuur ontstaan in een kas waarin plastic kratten stonden met daarin tulpen en tulpenbollen. Nadat de brand ontstond, greep het vuur snel om zich heen. Wel kon de brandweer voorkomen dat het vuur oversloeg. Een naastgelegen schuur is bespaard gebleven, maar de kas is volledig uitgebrand.

Het vuur zorgde voor veel rookontwikkeling in de omgeving. De aangrenzende weg werd tijdelijk afgezet voor verkeer vanwege de lage rookwolk. Ook werd een NL-Alert verstuurd om bewoners uit Hensbroek en omliggende dorpen op te roepen om de rook zoveel mogelijk te vermijden.

De brandweer heeft metingen gedaan naar mogelijk schadelijke stoffen in de rook. Later op de dag werd bekend dat er geen schadelijke stoffen zijn vrijgekomen, al waarschuwt de veiligheidsregio dat rook altijd schadelijk is. 

Tekst gaat onder de video.

Eerste beelden grote brand Hensbroek - Inter Visual Studio / Mark Weber

Stank

De rookontwikkeling zorgde ook voor stank, omdat er veertig meter aan plastic kratjes in brand heeft gestaan, laat een woordvoerder van de veiligheidsregio weten. 

Hoe het vuur precies is ontstaan wordt uitgezocht. De brandweer is nog enige tijd bezig geweest met nablussen en het in de gaten houden van de situatie. Aan het eind van de middag konden de blusvoertuigen weer terug naar de kazerne.

Foto: Inter Visual Studio / Mark Weber

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.