Ga naar Content

Gebrek aan goals baart AZ zorgen: "We komen moeizaam aan onze kansen"

Na de 0-0 remise in de Euroborg tegen FC Groningen overheerst bij AZ vooral het chagrijn. Ondanks de ongeslagen seizoenstart, met zeven punten uit drie wedstrijden, nemen de zorgen over het uitblijven van doelpunten toe. De ploeg van AZ-coach Maarten Martens produceerde in de eerste drie duels twee doelpunten: "Als je vier keer gevaarlijk voor de goal komt, is dat natuurlijk veel te weinig."

AZ-coach Maarten Martens: "We kwamen vandaag heel moeizaam aan onze kansen" - NH Sport/Menno Schilder

De Belgische coach had voor het duel in het hoge noorden een plek ingeruimd voor Ruben van Bommel. De 20-jarige aanvaller stond voor het eerst dit seizoen in de basiself: "Het is altijd fijn om te spelen. Het was een wedstrijd van weinig kansen, dan moet je op die paar halve die je krijgt wel scherper zijn. Dat hebben we niet gedaan", aldus een balende Van Bommel.

Blaffen zonder bijten

AZ presenteerde zich op bezoek bij FC Groningen vooral als een ploeg die wel blafte, maar de tegenstander niet stuk kon bijten: "Ik had zelf niet heel veel de bal. Dan probeer je ook ruimte te maken voor Troy Parrott en Sven Mijnans zodat er misschien een gaatje ontstaat, maar het stond bij de tegenstander ook gewoon goed", analyseert de buitenspeler, die zelf nog een aardige kans kreeg in de eerste helft: "Ik raakte die bal net niet hard genoeg, waardoor het voor de keeper makkelijk pakken was."

AZ-aanvaller Ruben van Bommel: "Zou fijn zijn als ik wat langer mag blijven staan" - NH Sport/Menno Schilder

AZ-coach Martens is in de voorhoede duidelijk nog zoekende. Parrott kan de verwachtingen na het vertrek van Vangelis Pavlidis voorlopig nog niet inlossen, en Myron van Brederode en Ruben van Bommel zijn in een pittige concurrentiestrijd verwikkeld. "Ik dacht dat we met Ruben vandaag het verschil konden maken. Hij heeft goede dingen gedaan en was dreigend voor de goal, helaas heeft hij het niet kunnen verzilveren", aldus de oefenmeester, die snapt dat mensen zich bekommeren over de doelpunten die uitblijven.

AZ neemt het vrijdag om 20.00 uur op tegen RKC Waalwijk. Die wedstrijd is live te beluisteren op NH Radio.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52