Ga naar Content

Politie pakt gestolen en geleende auto af van bestuurders zonder geldig rijbewijs

De afgelopen weken heeft de politie in Amstelland en Haarlemmermeer meerdere automobilisten betrapt op rijden zonder rijbewijs. Een van hen reed in een gestolen, de ander in een geleende auto. Beide auto's zijn in beslag genomen. 

Gestolen auto in beslag genomen na ANPR-hit bij Waterwolftunnel - Foto: Politie Aalsmeer-Uithoorn

Tijdens een snelheidscontrole gisteren, bij de Waterwolftunnel, spot de camera een kenteken van een auto die als gestolen geregistreerd staat en richting Hoofddorp rijdt. Agenten zetten de achtervolging in en geven de bestuurder op de Rozenburgdreef in Rozenburg een stopteken. Daar wordt de automobilist met hulp van marechaussees uit de auto gehaald en aangehouden. 

Behalve van betrokkenheid bij diefstal van de auto wordt de man ook verdacht van rijden zonder rijbewijs. Dat kon hij namelijk niet overhandigen toen de politie daarom vroeg. Ook had hij geen identiteitsbewijs bij zich. De auto is dus in beslag genomen en opgehaald door een berger. Daar kan de rechtmatige eigenaar zijn auto ophalen. 

Lees verder onder de Insta-post.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Twee weken geleden is ook een automobilist zonder rijbewijs van de weg gehaald. Die reed over de Beneluxbaan toen een camera alarm sloeg. Het kenteken van de auto stond geregistreerd omdat de bestuurder van de auto al eens was betrapt op rijden zonder rijbewijs. Zijn rijbewijs is namelijk ongeldig verklaard.

Agenten die de bestuurder controleerden ontdekten dat de auto werd bestuurd door dezelfde man, die wéér zonder geldig rijbewijs reed. Hoewel het niet om zijn auto ging, is het voertuig in beslag genomen. 

Waarschuwingsbrief

Dat kan niet als een verrassing zijn gekomen, want na zijn eerdere aanhouding had de man een brief gekregen met een waarschuwing. Als hij nog een keer zou worden betrapt, zou de auto worden afgepakt. 

De politie benadrukt dat ook het in beslag nemen van andermans auto in dit geval een proportionele maatregel is. De eigenaresse moet namelijk hebben geweten dat er een misdrijf met de auto werd gepleegd. "Dit was namelijk zeker niet de eerste keer." Voor het rijden zonder rijbewijs kan de man nog een boete verwachten. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]