Ga naar Content
Een man met een open mond en opgeheven armen staat buiten op een stadsplein. Hij draagt een lichtgekleurd overhemd met korte mouwen en knopen. Op de achtergrond zijn gebouwen, een witte tent en verschillende banken te zien.
Zaanstreek-Waterland

Voorpret in Volendam met kermis-cd en videoclips van lokale artiesten

27 augustus 2024, 10.00 uur · Aangepast 27 augustus 2024, 13.12 uur
Door: Mischa Korzec · Foto: Mark Tol

Volgend weekend barst de Volendammer kermis los, maar sommige voorbereidingen zijn al in november begonnen. Mark Tol maakt ieder jaar met zijn vader een kermis cd waar bekende en minder bekende Volendammers op te horen zijn. "Bij de nummers horen natuurlijk ook videoclips die op de lokale tv te zien zijn", zegt Mark. En die worden vaak op het laatste moment nog gemaakt.

Het nummer "Samen drinken" is van John Molenaar. Hij heeft wel vaker op de kermis cd gestaan, maar nu voor het eerst alleen. "Dan loop je over de dijk en dan hoor je misschien jouw nummer uit de cafés komen", zegt hij hoopvol.  "Dat is niet altijd hoor, want soms maak je ook wel eens een slecht liedje", zegt hij bescheiden. 

In totaal staan er 28 liedjes op de kermis cd van 2024. Naast de 3J's en en Monique en Jan Smit is nu dus ook John Molenaar te horen. John denkt niet gelijk door te breken met zijn nieuwe nummer. "Dat zou wel leuk zijn, maar hoeft niet per se." Maar als hij zijn eigen nummer volgende week over de dijk hoort schallen, geeft hem dat toch een trots gevoel.

Opnames videoclip "Laten we samen drinken" - NH Nieuws

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]