Ga naar Content

Zilveren plak van Lisanne de Witte trekt veel bekijks bij AV Trias in Heiloo: "Wat is 'ie zwaar"

Met een olympische medaille keerde Lisanne de Witte terug uit Parijs. De atlete won het zilver met de 4x400-meter estafetteploeg. Bij haar atletiekvereniging AV Trias trok het eremetaal meteen veel nieuwsgierigen. "Wat is 'ie zwaar", is vrijwel de eerste reactie bij het voelen van de medaille.

Lisanne de Witte showt zilveren medaille bij AV Trias - NH Sport / Stephan Brandhorst

Nadat Lieke Klaver en Cathelijne Peeters gelopen hadden, kreeg De Witte het stokje in handen. Ze liep volgens haar coach Sven Ootjers 'fantastisch' en positioneerde Femke Bol in een goede uitgangspositie. Nederland greep achter de Verenigde Staten het zilver. "Lisanne was op de Spelen echt in absolute topvorm", zegt Ootjers.

Opblaasboot

Na de olympische finale in Parijs kwam De Witte meteen in een achtbaan terecht. Tijdens de huldiging in het TeamNL-huis ging ze crowdsurfend in een opblaasbootje door het publiek. "We hadden het veel te veel naar ons zin. Ik stond met Femke aan de achterkant van het podium. En de meiden vroegen aan Femke of ze op een opblaasboot wilde. Absoluut niet, zei ze. Dus ik stapte in. Het was heel grappig, want ik kwam precies bij allemaal vrienden van m'n middelbare school uit. Het was wel het hoogtepunt."

Tekst loopt verder onder Insta-post.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

"Na afloop zijn er zulke leuke dingen gekomen." Zo zijn ze nog een dagje Parijs in gegaan, de sluitingsceremonie en naar de huldiging in Scheveningen. Daarna volgde nog voor alle medaillewinnaars een ontmoeting met koning Willem-Alexander en koningin Máxima.

Crush

"Ik ben hier omdat ik een medaille heb en dus niet zomaar", zegt De Witte. "Ik had echt het besef van iets bijzonders. En ik heb een crush op Máxima. Ik wilde daar echt graag naartoe. Ze waren super open en vriendelijk en we mochten met ze op de foto. Heel bijzonder om mee te maken."

De olympische medaillewinnaars waren op bezoek bij de koninklijke familie - Foto: ANP

Met haar 31 jaar geldt De Witte als de 'moeder van de estafetteploeg'. Inmiddels heeft ze drie Olympische Spelen meegemaakt en de vraag is wat haar plannen voor de komende jaren zijn. Met de EK indooratletiek in Apeldoorn in het verschiet, zou er zomaar een Lisanne 2.0 gekweekt kunnen worden.

In aanloop naar het toernooi overweegt De Witte om zich te focussen op een andere discipline. "We willen haar sterke punten behouden en minder op haar zwakke punten focussen", legt coach Ootjers uit. Dat betekent dat de 800 meter een serieuze overweging zal worden. "Maar de 4x400 in eigen land is ook fantastisch om mee te maken", zegt een zichtbaar twijfelende De Witte.

Lees ook