Ga naar Content

Wie herkent deze verdachten? Politie deelt beelden van explosie in Amstelveense straat

De politie heeft beelden gedeeld van een explosie aan de Stelvio in Amstelveen, in de hoop dat getuigen zich melden met informatie over twee verdachte personen. Zij hingen, vlak voor de explosie eind januari, rond bij de getroffen woning. De politie vermoedt dan ook dat zij verantwoordelijk zijn voor de aanslag. 

Foto: Inter Visual Studio

In de video, die gemaakt is met een deurbelcamera, is te zien hoe twee in het zwart-wit geklede personen op die zaterdagavond naar de woning toe- en weer weglopen. Een van hen heeft een Albert Heijn tas in zijn hand. Daarna volgt de enorme knal, die de achtertuin van de slachtoffers in lichterlaaie zet. De auto van een buurvrouw vliegt ook in de brand.

'Huis beefde'

Volgens de politie lag een van de bewoonsters van het huis net op bed en voelde zij het huis beven door de explosie. Zij vertelde destijds aan NH geen idee te hebben waarom haar huis doelwit was. 

Tekst gaat verder onder de beelden van de explosie

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Buurtbewoners schrokken zich die nacht een ongeluk en beweerden dat de daders een avond later nog terugkeerde naar de woning. "Ik denk dat ze het mislukte werk wilden afmaken", zei een buurman daar toen over. "En ze hadden dezelfde kleren aan. Heel dom." De bewoners van de Stelvio hebben de dagen erna extra toezicht gehouden in hun straat. 

Eerder veroordeeld

Uit onderzoek van NH blijkt dat een van de bewoners van het huis dat dit weekend doelwit was van de aanslag eerder actief was in het criminele circuit. Hij werd namelijk veroordeeld voor betrokkenheid bij de beschieting van een huis in Antwerpen.

Dat huis is van een familielid van de Belgisch-Marokkaanse kickbokser Jamal Ben Saddik. In de zomer van 2022 werden op meerdere panden van hem en zijn familieleden aanslagen gepleegd. Zelf zegt de verdachte erin te zijn geluisd. Hij is in hoger beroep gegaan.  

Meer over dit onderwerp

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]