Ga naar Content

Verdachte steekpartij Koningsnacht tegen slachtoffer: "Ken je niet, maar het spijt me"

De verdachte van de steekpartij tijdens Koningsnacht in de Hoofddorpse Concourslaan blijft vastzitten. Eigenlijk zou de zaak tegen Aymar G. (36) vandaag inhoudelijk worden behandeld, maar zijn tolk kwam niet opdagen. Zijn advocaat probeerde hem vrij te krijgen, maar zonder succes. G. ging wel diep door het stof richting het slachtoffer, die er vanochtend ook bij was.

Steekpartij Concourslaan Hoofddorp - Foto: VLN Nieuws

De man wordt ervan verdacht dat hij in de nacht van 26 op 27 april tijdens een vechtpartij rond 4.15 uur een man meerdere keren in zijn zij heeft gestoken. G. zou het slachtoffer niet alleen hebben gestoken, maar ook tegen zijn hoofd hebben geschopt, vertelt de officier van justitie. De verdachte heeft bekend dat hij heeft gestoken.

De rechter heeft dan al bekendgemaakt dat de inhoudelijke behandeling van de zaak wordt uitgesteld omdat G.'s tolk er niet bij is. De op Sint-Maarten geboren G. spreekt wel Engels, maar gebrekkig Nederlands. Voor zijn advocaat reden genoeg om de rechtbank te verzoeken de behandeling uit te stellen. 

Mes van slachtoffer gebruikt

Ook vraagt de advocaat de rechtbank om het voorarrest van zijn cliënt op te heffen. Van poging tot doodslag kan volgens de raadsman geen sprake zijn. G. zou namelijk niet een eigen mes, maar een mes van het slachtoffer hebben gebruikt. 

De aard van de verwondingen is te licht om van poging tot doodslag te spreken, bepleit hij.  Ja, het slachtoffer heeft in het ziekenhuis twee wonden in zijn zij moeten laten hechten, maar er is volgens hem 'met geringe kracht gestoken' en 'de wonden zijn niet diep'.

Daar gaat het OM niet in mee. Dat G. niet zijn eigen mes zou hebben gebruikt, zegt volgens de officier van justitie nog niets over zijn eventuele intenties. Daarover moet tijdens de inhoudelijke behandeling meer duidelijk worden, benadrukt hij. Ook had de steekpartij erger kunnen aflopen. "Er hadden organen geraakt kunnen worden."  

"Ik weet niet waarom het is gebeurd, maar heb spijt van alles wat er is gebeurd"

Verdachte Aymar G.

Bovendien heeft G. volgens de officier met zijn geweldsuitbarsting voor 'veel gevoelens van angst en onveiligheid gezorgd'. Omdat het Koningsnacht was, waren er veel mensen op straat, en zijn er veel mensen getuige geweest van het geweld. "Het zal door de maatschappij niet begrepen worden", licht hij toe waarom hij zich verzet tegen G.'s vrijlating. 

Als de rechtbank G. vraagt of hij nog iets wil zeggen, draait hij zich om en spreekt het slachtoffer toe. "Ik ken je niet, en ik weet niet waarom het is gebeurd, ik weet niet wat me bezielde, maar ik heb spijt van alles wat er is gebeurd." 

Na een korte pauze hebben de rechters een antwoord op het verzoek van G.'s advocaat om vrijlating: G. blijft in de gevangenis in Westzaan vastzitten tot de inhoudelijke behandeling op 31 oktober, luidt het oordeel. "Het zou de rechtsorde schokken als u nu in vrijheid wordt gesteld."

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]