Ga naar Content

HBC uit Heemstede beklimt voetbalpiramide in ongekend rap tempo: "Vroeger was het altijd nét niet"

Het is zo uniek dat zelfs de KNVB niet zeker wist of het al een keer eerder was gebeurd. Voetbalclub HBC presteerde het om in zeven jaar tijd, maar liefst vijf keer te promoveren. De ploeg uit Heemstede ging in razend tempo van de kelder van het amateurvoetbal, helemaal naar de prestigieuze derde divisie. 

Voetbalclub HBC uit Heemstede - Foto: Orange Pictures

"HBC was vroeger een club zonder veel ambitie", vertelt voorzitter Piet Soomer. "Het was de club van nét niet. Maar we hebben een meerjarenplan gemaakt en ons daar aan gehouden." En die doortastendheid, daar plukt HBC nu de vruchten van. In het verleden vertrokken jeugdspelers kwamen weer terug bij de Heemstedelingen en het zo gevormde vriendenteam oogstte meteen succes.

"Beetje bij beetje hebben we de selectie bij elkaar geraapt"

HBC-spits Arno Dijkstra

"Veel van de jongens zijn goede vrienden van mij. "Beetje bij beetje hebben we de selectie bij elkaar geraapt. Bovendien zijn het stuk voor stuk allemaal goede voetballers", zegt spits Arno Dijksta. "We hebben een sterke selectie en zijn goed op elkaar ingespeeld. Heel veel teams hebben het erg lastig tegen ons. Ik weet daarom nog niet waar ons plafond ligt."

Bekijk bovenaan dit bericht de video voor de reportage over HBC.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52