Ga naar Content

Modelbouwclub loopt leeg en zoekt naar nieuwe leden: "Last van natuurlijk verloop"

Nog maar vier leden telt modelbouwclub Hoorn. En dat zien ze graag veranderen. Via NH Helpt doen ze een oproep om meer mensen bij de club te krijgen. "Het is hier hartstikke gezellig en we helpen elkaar graag."

Modelbouwclub Hoorn zoekt nieuwe leden via NH Helpt - NH Nieuws

De leden komen bij elkaar in Wijkcentrum De Zaagtand in Hoorn. Iedereen werkt aan z'n eigen schip op schaal. "Je hoeft er niet heel goed in te zijn, om lid te worden", vertelt Hans Peters lachend. Elkaar helpen en advies geven, doen ze met plezier.

Natuurlijk verloop

Toch is het aantal leden inmiddels gedaald tot nog maar vier. Dus is de grote vraag hoe dat kan. Aan de club zelf ligt het niet, aldus de leden. "We hebben te maken met natuurlijk verloop, zal ik maar zeggen", aldus Peters. 

Helga Groen vertelt dat de club meer is dan alleen maar werken aan hun modellen. "Ik heb een tijd gehad dat ik niet wilde knutselen, maar wel onder de mensen wilde zijn. Dan ben je blij dat je lid bent van een club en met mensen kan praten."

Vijf jaar

Het blijken wel projecten van de lange adem te zijn. Het woord 'priegelwerk' is hier dan ook wel op z'n plaats, zo weet ook Bert Mögelin. Hij is net bezig met de lijnen op zijn modelschip. "Die moeten wel vol, daar ben ik weken mee bezig."

Hij is inmiddels al vijf jaar bezig met de bouwdoos die hij via Marktplaats kocht. "Een deel was zo slecht in elkaar gezet dat ik opnieuw ben begonnen. En ik heb er ook nog andere tekeningen bij gezocht. Maar ik hoop toch wel dat ik het schip binnen twee jaar af heb." 

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Samenwerking NH en WEEFF

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Volg ons Whatsappkanaal en krijg het nieuws direct op je telefoon
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op naar [email protected] 
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]

NH Helpt: voor iedereen die hulp nodig heeft of kan bieden

WebsiteAlle oproepen van NH Helpt zijn te lezen op nhhelpt.nl. Hier kun je ook zelf een vraag of een aanbod plaatsen.

RadioRachel Morssink presenteert elke zaterdag tussen 12.00 uur en 14.00 uur het programma NH Helpt op de radio. Het NH Helpt Antwoordapparaat is de hele week te bereiken op: 088-8 505 303.

Elke werkdag om 13.40 uur hoor je bij June Hoogcarspel een hulpvraag in haar radioprogramma June tot Twee. 

TVOp tv is NH Helpt ook te zien. Isabella Prins presenteert elke dinsdag om 17.10 uur het programma NH Helpt voor tv en online. 

Kijk alle uitzendingen HIER terug.