Ga naar Content

Dag van vermiste personen: Marcel Putman is al 24 jaar vermist

Wie zoekt op zijn naam krijg je slechts twee 'hits', een link van de politie waarop hij als vermist staat vermeld en een Facebook-pagina. Op 2 mei 2001 verdwijnt Marcel Putman uit Bussum. De horecaondernemer heeft een zakelijke afspraak in Brussel. Vlak voor de grens belt hij nog met zijn kinderen. Het is het laatste teken van leven. Zijn auto wordt uitgebrand aangetroffen in Luxemburg, van Marcel ontbreekt nog altijd ieder spoor. Vandaag is de dag dat er internationaal wordt stilgestaan bij vermiste personen. 

Achterblijvers blijven met vermissing bezig - Erik Bootsman

Samen met zijn compagnon runde Marcel twee zaken: bar dancing 't Fust en café De Generaal. Het zijn populaire plekken voor jongeren.

Arnold Overhaart werkte als DJ in 't Fust en houdt de herinnering aan zijn baas en vriend nog altijd levend op een Facebook-pagina die de naam van de bar-dancing draagt. "Hij was mijn mentor. Hij heeft me zoveel geleerd. Als jochie van 16 mocht ik in zijn dancing werken als dj, maar hij gaf me ook op 16-jarige leeftijd mijn eerste autorijles. Wekelijks mocht ik met de auto en het aanhangertje boodschappen doen bij de groothandel. Ja, illegaal, maar het gebeurde gewoon."

Emotioneel

Arnold wordt nog steeds emotioneel als het om de vermissing van Marcel gaat. Een man die in zijn jeugd zo'n belangrijke rol heeft gespeeld. "Vijf jaar lang was ik dj in 't Fust, maar ook daarna hebben Marcel en ik altijd contact gehouden. Dirk, zijn compagnon, en ik hebben zelf ook nog gezocht. Alle benzinestations België waar hij geweest zou kunnen zijn, hebben we aangedaan. Met mensen gesproken die daar werkten. Niks. Ook de politie had geen enkele 'lead'. Inmiddels weet ik dat hij niet meer gevonden gaat worden, maar ik blijf aan hem denken."

Slachtofferhulp helpt achterblijvers - Erik Bootsman

Vierentwintig jaar later is de zaak nog altijd onopgelost. Niet alleen wordt er gedacht aan de vermisten zelf, maar ook aan de mensen die achterblijven en in onzekerheid zitten; familie, vrienden, collega's. 

Dierbare voor het leven

Franck Wagemakers is werkzaam bij Slachtofferhulp en deskundig op het gebied van vermissingen: "Een vermissing heeft een grote impact op de achterblijvers, die - zoals zij dat zelf vaak noemen -  leven tussen hoop en vrees."

Wagemakers vervolgt: "Veel achterblijvers kunnen niet rouwen omdat het lot van hun dierbare nog onzeker is. Naast de voortdurende spanning en emoties als verdriet en angst hebben veel achterblijvers te maken met diverse praktische en financiële problemen omdat hun vermiste dierbare voor de wet levend is en men niet zomaar zaken voor diegenen bij afwezigheid geregeld krijgt."

Tips?

Marcel Putman verdween op 2 mei 2001. Zijn auto, een Mercedes, wordt in Luxemburg uitgebrand aangetroffen. Van Putman zelf ontbreekt elk spoor. Er wordt intensief gerechercheerd op de zaak. De media besteden aandacht aan de zaak, er wordt ook een beloning uitgeloofd, maar bruikbare tips komen niet binnen. 

Marcel Putman zou inmiddels 73 jaar zijn. Hij is 1.92 lang, heeft donkerblond haar en een smal postuur. Op de dag van zijn verdwijning droeg hij een snor en een bril. Heeft u informatie over deze zaak dan kunt u bellen met de politie: 0800-6070.

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Gooise streekredactie

Meer nieuws uit 't Gooi?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi
🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]