Ga naar Content

Kustwacht en marechaussee telefonisch onbereikbaar door landelijke storing

Meerdere overheidsdiensten, waaronder de Kustwacht en de Koninklijke Marechaussee, zijn op dit moment slecht bereikbaar door een landelijke storing in het netwerk. Onder andere het noodnummer van de Kustwacht is niet bereikbaar. De storing is ontstaan in het netwerk van het ministerie van Defensie.

Update 13.00 uur

De marechaussee heeft laten weten inmiddels weer telefonisch bereikbaar te zijn. Ook verstrekken zij weer noodpaspoorten, maar alleen op Schiphol en Eindhoven Airport.

Meldkamer politie - Foto: Politie.nl

De omvang van de storing is nog niet duidelijk. Wel is duidelijk dat de Kustwacht via de radio en via de telefoon nauwelijks bereikbaar is. Ook het noodnummer van de Kustwacht, te gebruiken bij spoedeisende situaties, werkt op dit moment niet. Via X vragen zij mensen die hulp nodig hebben om 112 te bellen. De Reddingsbrigade ziet vooralsnog geen problemen.

Bij de marechaussee is het contactcentrum niet bereikbaar. Een woordvoerder zegt tegen NH dat de processen zoals de grenscontrole op Schiphol, in aangepaste vorm, wel door kunnen gaan. Door de storing is het niet mogelijk om een noodpaspoort aan te vragen. 

Naast de netwerkstoring bij bovenstaande hulpdiensten hebben gemeenten ook te maken met een storing. Het is onduidelijk of er een verband is tussen de netwerkstoring en de storing bij gemeenten. Gemeenten melden aan het ANP dat er geen rijbewijzen of paspoorten aangevraagd kunnen worden, en dat mensen geen afspraak kunnen maken. 

Gisteravond

Volgens de NOS is de storing al sinds gisteravond aan de gang. Het zou vooral gaan om problemen met onderlinge communicatie tussen verschillende hulpdiensten. 112 is nog wel bereikbaar. 

Lees ook

Meer nieuws over Schiphol
📰 Al het nieuws over Schiphol vind je op nhnieuws.nl/schiphol 
💬 Tips over Schiphol- en luchtvaartverhalen zijn welkom op [email protected]

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]