Ga naar Content

Boer Cees houdt zijn koeien koel met eigen 'uitvinding': een giga-parasol

Op zo'n snikhete dag als vandaag staan de koeien van boer Cees uit Nederhorst den Berg lekker in de schaduw. En dat op een bijzondere manier: de boer bouwde zelf een giga-parasol voor zijn koeien, die op dagen als vandaag wat koelte moet bieden aan zijn dieren.

Boer Cees en zijn dochter zetten de parasol klaar voor de koeien - NH Nieuws

Aan de rand van Nederhorst den Berg staat de gigaparasol van boer Cees Ploegstra midden in de wei. Een opvallende verschijning voor wie weleens langs rijdt.

Enorme parasol

Cees bouwde het enorme ding vorig jaar zelf samen met een vriend. "We hebben ook eerst gekeken naar mogelijkheden als bomen. Maar die koeien wegen nogal wat, dus een boom is zo om. En een boom moet ook groot genoeg zijn om alle koeien schaduw te bieden", vertelt zijn dochter Tessa Ploegstra.

De dikbil koeien van Cees liggen lekker in de schaduw - Foto: Tessa Ploegstra

Een giga-parasol bood uiteindelijk de oplossing. Met een diameter van maar liefst twaalf meter passen de koeien van Cees er allemaal onder. 

Dikbil koeien

De boerenfamilie houdt speciale dikbilkoeien op hun land, met een enorme spiermassa, bedoeld voor de vleesproductie. "Wij zien de koeien niet alleen als een product. Wij worden er blij van, we staan ermee op, we doen het met veel liefde en passie, en dan zorg je er ook goed voor", zegt Tessa.

In hun boerderijwinkel verkopen ze hun eigen lokaal geproduceerde vlees. Van burgers tot entrecote: het ligt allemaal in de schappen voor een heerlijke barbecue.

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]