Ga naar Content

Nieuwe uitdaging voor avonturier Tim (23): liften van kust naar kust in Amerika

De jonge avonturier Tim Schuijt (23) uit Zaandam heeft een nieuwe uitdaging voor de boeg. Vorig jaar liftte hij van Zaandam naar Hong Kong, nu wil hij de presidentsverkiezingen in Amerika op alternatieve wijze verslaan door van kust naar kust te liften. "Ik ben benieuwd of ik het ga halen."

Nieuwe uitdaging voor avonturier Tim (23): liften van kust naar kust in Amerika - NH Nieuws

Zijn enorme reis naar Hong Kong heeft Tim veel gebracht, zegt hij. Discipline ('ik sta nu elke dag vroeg op') maar ook een nieuwe passie: video's maken. Sinds 'Hong Kong' heeft hij niet stilgezeten. Hij maakte nog meerdere reizen en is bezig aan een boek over zijn grote avontuur, waarvoor hij tips kreeg van niemand minder dan schrijver Kluun.  

Nu wil hij op alternatieve wijze verslag doen van de Amerikaanse presidentsverkiezingen: Tim gaat liften door de Verenigde Staten om met zoveel mogelijk gewone Amerikanen in gesprek te gaan.

Begin dit jaar vertelde Tim bij NH over zijn waanzinnige reis naar Hong Kong. Tekst loopt door onder de reportage.

Het waanzinnige verhaal van avonturier Tim (22): hij liftte van Zaandam naar Hong Kong - NH Nieuws

Ter voorbereiding op zijn reis liftte Tim vorige week naar Frankfurt. Dat ging niet helemaal goed: nauwelijks was hij onderweg of hij vergat z'n telefoon bij een tankstation. Gelukkig heeft hij een lieve moeder die de telefoon achter 'm aanbracht met de auto. "Maar zij is er niet bij in Amerika, haha."

Tekst loopt door onder de foto.

Foto: NH

Tim heeft alleen budget mee voor overnachtingsplekken waar hij kan monteren. "Het is een hele grote challenge die ik aanga. Het is zonder geld door het land liften en tussen het liften door moet ik de video's editten. Het is elke keer drie dagen liften, vier dagen mezelf opsluiten en in een motel editten." Hij lacht: "En dan is het wakker worden, editten, slapen."

Het nieuwe avontuur van Tim is te volgen via zijn YouTubekanaal. De 1e aflevering komt 7 september online.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]