Ga naar Content

Zeer grote brand marineschip Den Helder

Er heeft vanmiddag een zeer grote brand gewoed op een marineschip in de haven van Den Helder. Omdat aanvankelijk niet duidelijk was waar de brand precies was, ging het blussen moeizaam, aldus de Veiligheidsregio. Bij de brand is niemand gewond geraakt.

Zr.Ms. Evertsen is een van de luchtverdedigings- en commandofregatten van de De Zeven Provinciën-klasse. - Foto: Ministerie van Defensie

De brand ontstond rond 11.30 uur. De brand was zo groot dat de marinebrandweer zelf om bijstand had gevraagd bij de brandweer.

De brandhaard was lastig te vinden en was ook moeilijk te bereiken, aldus Evelien Tromp van de Veiligheidsregio. Van de buitenkant was al snel weinig van de brand te zien, omdat die woedde in het schip. Het vuur was aan het begin van de middag uit. Een uur later, nadat eerst werd geventileerd om te zien of de brand echt uit was, werd het sein brand meester gegeven.

De brand woedde in een van de machinekamers. Een dieselgenerator stond in brand. Het is onduidelijk hoe de brand heeft kunnen ontstaan. "We weten dat de generator werd aangezet en dat toen de brand ontstond", vertelt de woordvoerder van de Veiligheidsregio.

Geen gewonden

Paul Middelberg, hoofd communicatie van de Koninklijke Marine, laat weten dat er bij de brand niemand gewond is geraakt. Alle mensen die aanwezig waren op het schip, zijn veilig geëvacueerd, aldus Middelberg. Er wordt onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand.

De brand woedde op het fregat Zr.Ms. Evertsen, een schip dat wordt gebruikt als luchtverdedigingsschip. Het schip lag al langere tijd in onderhoud.

Foto: Inter Visual Studio

Lees ook

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app.

Download on the App StoreOntdek het op Google Play