Ga naar Content
Close-up van de hand van een persoon die een hamer vasthoudt, op het punt om een spijker in een stuk hout te slaan. Op de wazige achtergrond zijn mensen te zien die structuren bouwen met houten pallets, wat duidt op een bouw- of knutselactiviteit in een b
Zaanstreek-Waterland

Kinderen bouwen erop los in Koogerpark: laatste vakantieweek vol plezier

29 augustus 2024, 20.03 uur
Door: Mischa Korzec · Foto: NH Media

James heeft nog geen zin in school volgende week. "Ik blijf liever in bed", zegt hij. Toch is hij, net als honderd andere kinderen, vanochtend om 10.00 uur wel aanwezig bij het huttendorp in het Koogerpark in Koog aan de Zaan. "Ze hebben vijf weken kunnen uitslapen, en deze week bouwen we langzaam op richting school. "Dat begint nog vroeger", vertelt oppervrijwilliger Menno de Haas.

De kinderen bouwen er vrolijk op los. James is van plan een hut met drie verdiepingen te maken. "Het wordt een hele grote hut." Ziara vindt het vooral leuk om 'een beetje te slopen en overal spijkers in te slaan.' Nora en Veerle genieten vooral van de gezelligheid. "Je fantasie kan helemaal los", zeggen ze.

Tekst loopt door onder de video

Huttendorp Koog aan de Zaan - NH Nieuws

Menno helpt al twintig jaar bij de huttendorpen. "Dat begon toen mijn eigen kinderen er niet bij konden zijn door een tekort aan vrijwilligers", legt hij uit. Nu leidt hij het kamp en is hij verantwoordelijk voor de EHBO. "Het is een topjaar qua blauwe duimen, maar dan in positieve zin", lacht Menno. "Tot nu toe heb ik één blauwe duim gezien, twee keer een hamer op een hoofd en drie keer een spijker in een schoen. Veel schrik, maar weinig bloed."

De kinderen hebben nog maar even om van het timmeren te genieten, want volgende week is het dorp, net als de lange zomervakantie, weer verdwenen.

Lees ook