Ga naar Content

Ajax loot Slavia Praag en Lazio in Europa League

Ajax neemt het in de groepsfase van de Europa League op tegen Slavia Praag en Lazio. Andere tegenstanders zijn Maccabi Tel Aviv, Real Sociedad, Galatasaray, Qarabag, Besiktas en RFS uit Riga. 

Foto: AT5

Ajax ontvangt Lazio, Maccabi Tel Aviv, Galatasaray en  Beşiktaş thuis. Bij de andere clubs gaat het om uitwedstrijden. Opvallend is daarbij dat de er dus twee ploegen uit dezelfde stad, Istanbul, bij zitten. Bij Galatasaray staat op dit moment oud-ajacied Hakim Ziyech onder contract. 

Met Qarabağ treft Ajax in ieder geval geografisch de meest uitdagende tegenstander. De club komt uit Azerbeidzjan, dat boven Iran ligt. De wedstrijden wordt gespeeld in de hoofdstad Bakoe. 

Dit jaar is de opzet van de Europa League totaal anders dan voorheen. In plaats van een groep met vier ploegen wordt er nu één grote competitie gespeeld. Daarin zitten alle 36 clubs bij elkaar. Elke deelnemer speelt weer een eigen uniek schema tegen 8 verschillende tegenstanders. Na acht wedstrijden zou Ajax dus bijvoorbeeld 6e kunnen staan, of 30ste. 

De best acht ploegen gaan direct door naar de achtste finale. Nummers 9 tot en met 24 spelen een play-off om daar te komen. Vorig jaar viel Ajax na de groepsfase terug naar de Conference League, maar dat kan nu niet meer. Als Ajax onder de 24ste plaats eindigt, is het avontuur voorbij.

Lees ook