Ga naar Content

Grote brand bij veehouderij Middenbeemster

Bij een veehouderij aan de Hobrederweg in Middenbeemster is brand uitgebroken. Uit een schuur zijn flinke rookwolken te zien. De brandweer houdt rekening met de aanwezigheid van asbest verdacht materiaal, meldt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland.

Foto: Inter Visual Studio

Rond 20.00 uur werd er melding gedaan van de brand. De brandweer heeft het signaal 'zeer grote brand' afgegeven. Kort na het uitbreken van de brand zijn vier tankautospuiten en één hoogwerker uitgerukt. De veiligheidsregio roept mensen op om uit de rook te blijven en niet op de brand af te komen. Het vee en een aantal konijnen zijn door de eigenaar uit de stal gered met hulp van omstanders.

In de stal ligt veel hooi en stro opgeslagen, dat maakt het voor de brandweer lastig om de brand te blussen. Later op de avond komt er een bedrijf om het hooi en stro uit de schuur te halen. 

De brandweer houdt rekening met de aanwezigheid van asbest verdacht materiaal, schrijft de veiligheidsregio op X. Het materiaal ligt op het eigen perceel en er is geen gevaar voor verspreiding. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]