Ga naar Content

Doelman Tristan Kuijsten rammelt aan de poort bij AZ: "Vandaag een belangrijke rol"

Jong AZ speelde vanavond dankzij een excellerende Tristan Kuijsten gelijk tegen Telstar (0-0). De jonge doelman hield zijn doel schoon en verrichtte met name in de eerste helft de ene na de andere redding. "Persoonlijk ben je wel blij, maar ik baal van de wedstrijd."

Doelman Tristan Kuijsten hield Jong AZ met een aantal fraaie reddingen op de been - NH Sport / Frank van der Meijden

De 19-jarige doelman bleek in Velsen-Zuid dus onpasseerbaar en pakte zelfs een aantal ballen knap uit de kruising. Kuijsten: "Dat zag er inderdaad fraai uit. Ik had niet verwacht dat hij (Jayden Turfkruier, red.) hem in een keer op de pantoffel nam. Maar die was zeker lekker, ja." 

"Als belofteteams sta je er om bekend dat je wat minder kilo's hebt"

Jong AZ-doelman Tristan Kuijsten

"We kwamen dit duel moeilijk onder de druk uit dit duel en ik vond Telstar voetballend erg sterk", vertelt Kuijsten over de wedstrijd. "Zij brachten veel fysieke kracht. Als belofteteams sta je er om bekend dat je wat minder kilo's hebt. Dat maakte het voor ons lastig vandaag."

Tekst gaat verder onder de reactie van Jong AZ-trainer Leeroy Echteld.

Leeroy Echteld kon leven met een gelijkspel tegen Telstar - NH Sport / Frank van der Meijden

Jong AZ-trainer Leeroy Echteld prees zijn jonge sluitpost na afloop van de wedstrijd tegen Telstar. "Hartstikke leuk voor die jongen. Hij heeft het goed gedaan. Het is bovendien zijn eerste wedstrijd van het seizoen."

Jong AZ, dat na vanavond de zesde plek inneemt op de ranglijst, komt vrijdag 13 september pas weer in actie. Het vorig seizoen gedegradeerde Vitesse komt dan op bezoek in Wijdewormer. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52