Ga naar Content

Vlammenzee legt strandtent Zandvoort compleet in de as

In strandtent Hippie Fish aan boulevard Paulus Loot in Zandvoort is rond 4.15 uur een enorme brand uitgebroken. Het vuur is nog niet geblust en van het pand is niets meer over.

Brand strandtent Hippie Fish Zandvoort - Foto: Inter Visual Studio

Toen een schoonmaker Hippie Fish vannacht binnen liep om aan het werk te gaan, trof hij een pand vol rook aan, vertelt een woordvoerder van de brandweer tegen NH.

"Dat werd al heel gauw een grote brand", aldus de woordvoerder. "Er bleek geen houden aan, daarom hebben we de brand gecontroleerd laten uitbranden." 

Niets over

Niemand is gewond geraakt en inmiddels is de brand bijna geblust, maar van Hippie Fish is niets meer over. Met een shovel worden de laatste resten uit elkaar getrokken zodat de brandweer goed kan nablussen. De woordvoerder laat weten dat ze hopen dat de aanpalende strandtenten snel open kunnen. 

Tekst loopt door onder de foto's.

Van de rook had Zandvoort weinig last, de wind stond gunstig richting zee. "Je kon er op de boulevard bijna naast staan, bewoners hadden geen last van de rookontwikkeling."

De oorzaak van de brand is onduidelijk en zal volgens de woordvoerder misschien wel nooit meer achterhaald kunnen worden. "Het hele pand is verwoest. Het duurde kort maar krachtig: alles is nu bijna weg."

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]