Ga naar Content

Na ruim 120 jaar stopt Amsterdamse beursfietsenstalling van Erwin er noodgedwongen mee

Een maandelijkse huur van 5.000 euro en 10.000 euro aan extra servicekosten: er valt niet meer tegenop te boksen. Daarom stopt Erwin, van fietsenstalling Holland Rent a Bike, ermee. De fietsenstalling bevindt zich in de kelder van de Beurs van Berlage en bestaat sinds 1904. Daarmee is de fietsenstalling met ruim 120 jaar de oudste van de stad en een begrip voor de buurt.

"Het is niet anders", vertelt Erwin als we hem spreken in de zaak. "Eigenlijk worden we al sinds 2011 steeds verder in het nauw gedreven om ermee te stoppen." Naast de nu al hoge kosten moet er binnenkort weer een nieuwe huurprijs worden afgesproken. "Ik kan je nu al vertellen dat die omhoog gaat; dan heeft het totaal geen zin meer."

Tekst gaat door onder de foto

Holland Rent a Bike - Foto: AT5

Het was voor de buurt een begrip geworden: voor 2 euro per dag stal je er je fiets. Ondanks dat je hem om de hoek gratis kwijt kunt, zal de zaak gemist worden.

"Het is echt een veilige plek", vertelt een trouwe klant. De deuren van de Beursstalling zullen sluiten op maandag 21 oktober. Erwin heeft ook een zaak in Oost aan de Wittenburgergracht; daar zal hij zijn werk nu voortzetten. Wat er met het pand gaat gebeuren, weet hij nog niet. "Vast weer een snoepwinkel", zegt hij lachend.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]