Ga naar Content

Dode in Venhuizen is vrouw (77) uit die plaats, man (55) uit Bovenkarspel aangehouden

De overleden persoon die gisteren aan de Oostergouw in Venhuizen werd aangetroffen is een 77-jarige vrouw uit diezelfde plaats. Een 55-jarige man uit Bovenkarspel is aangehouden. 

Foto: Inter Visual Studio / Danielle Rood

De melding kwam om 11.15 uur binnen bij de politie. Van het gebied rondom het huis werd direct een plaats delict gemaakt. De politie vermoedt dat de vrouw door een misdrijf om het leven is gekomen en denkt dat het gaat om een incident in de familiaire sfeer.

De rol en betrokkenheid van de aangehouden man uit Bovenkarspel bij het overlijden van de vrouw wordt nu onderzocht. Wat de relatie is tussen de 77-jarige vrouw en de 55-jarige man wil de politie niet zeggen. De doodsoorzaak is nog niet bekend.  

Medeleven

Burgemeester Pieter Dijkman van de gemeente Drechterland heeft zijn medeleven uitgesproken. "Mijn gedachten gaan uit naar de nabestaanden en iedereen die zich door dit nieuws geraakt voelt", schrijft hij in een verklaring op de website van de gemeente. "Dit is een ingrijpende gebeurtenis voor onze gemeenschap, en ik begrijp dat er veel onzekerheid is. We vertrouwen erop dat het politieonderzoek meer duidelijkheid zal brengen."

De politie roept getuigen op om zich te melden.

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.