Ga naar Content

Rick en Stef uit Midwoud rennen 100 kilometer om grenzen te verleggen

De Midwouders Rick Meinen en Stef Sijm hebben vandaag 100 kilometer rennend afgelegd. De vrienden deden dit om grenzen te verleggen. "Je leert jezelf beter kennen en wordt er  een beter mens van."

De mannen bij een van hun rondes - Foto: NH Media / Michiel Baas

Als het zevende rondje is volbracht, volgt een waterijsje en een verkoelende straal water uit een tuinslang. Het is de ultieme beloning na wéér een ronde van 10 kilometer. Het is meer dan welkom, want Rick en Stef hebben het zwaar op deze warme zondag. De temperatuur maakt de uitdaging om maar liefst 100 kilometer te rennen, er alleen maar moeilijker op. Maar gesteund door vrienden en leden van de plaatselijke sportschool, trekt het duo toch weer verder. Op naar de 80 kilometer.  

'Superstoer verhaal'

De monstertocht begon vanmorgen om 7.00 uur. Waarom 100 kilometer hardlopen? Het is de vraag die het 34-jarige duo zichzelf onderweg ook meerdere keren stelt. Grenzen verleggen, stelt Rick Meinen.

"Je leert jezelf beter kennen, waardoor je andere mensen beter kunt begrijpen. Door deze ervaring wordt het denk ik gemakkelijker om met tegenslagen om te gaan, die je in het leven tegenkomt." Rick gelooft dat je er een beter mens van wordt. "En het is natuurlijk een superstoer verhaal. Dit doet het vast goed op verjaardagen."

'Niet op tijd'

Eerder liepen de vrienden al eens 80 kilometer. Dat doen ze nadrukkelijk samen. "Je sleept elkaar er constant doorheen. Dan lukt het met mij even niet zo goed en dan weer met hem niet", vertelt Stef. "De warmte maakt je af en toe duizelig en je verliest veel vocht. We hebben onderweg ook een waterpunt. Het gaat vandaag puur om het uitlopen, we lopen niet op een tijd."

Tekst gaat verder onder de foto.

Stef en Rick vlak voor het achtste rondje - Foto: NH Media / Michiel Baas

Rick heeft samen met zijn vrouw Eva een sportschool in Midwoud. Het hardlopende duo wordt op deze dag gesteund door veel leden. Na ieder rondje van 10 kilometer worden ze enthousiast onthaald. "Onderweg heb je wel eens spijt van dit idee, maar als je hier komt en je hoort het gejuich, dan is het weer goed. Een aantal leden lopen enkele rondjes met de mannen mee. "Even een geintje, af en toe een beetje plagen. Dat houdt het wel leuk."

De vrienden gunnen zichzelf na iedere ronde een paar minuten pauze. "Het is echt een gevecht met jezelf", zegt Rick. "Ik had zojuist een ronde waarin het een uur lang niet lekker ging. Dan wil je eigenlijk stoppen, maar je weet ook: ik ga niet stoppen. Dat draagt bij aan het goede gevoel achteraf, hopelijk." 

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Samenwerking NH en WEEFF

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Volg ons Whatsappkanaal en krijg het nieuws direct op je telefoon
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op naar [email protected] 
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]