Ga naar Content

Ondanks matig seizoen gelooft HCAW nog altijd in titelkansen: "De balans was ver te zoeken"

Het honkbalseizoen voor HCAW verloopt nog niet zoals gewenst. Na de 3-2 nederlaag tegen Neptunus gaat het vizier voor de ploeg uit Bussum op het halen van een wildcard voor de play-offs. De ploeg van coach Ronald Jaarsma weet dat het op de derde plek gaat eindigen, waardoor het nog flink aan de bak moet om de nacompetitie te halen. "Het gaat langzaam, maar we komen in vorm."

HCAW wil via omweg alsnog strijden voor landskampioenschap: "Er is nog niets beslist" - NH Sport/Menno Schilder

De verloren wedstrijd in Rotterdam maakte wederom duidelijk dat HCAW de echte topvorm van 2022 en 2023 niet heeft. Dit seizoen werd er negen keer tegen de topclub uit Zuid-Holland gespeeld: 8 van de 9 gingen verloren.

"Onze selectie is dit seizoen niet in balans. Daar hebben we veel problemen mee gehad", aldus coach Jaarsma, die bij zijn ploeg wel een stijgende lijn ziet: "Als we alleen maar een berg omhoog zien kunnen we net zo goed stoppen. En ik zie wel dat we beter in vorm komen."

Wildcard

HCAW heeft echter nog een ontsnappingsroute voor een plek in de play-offs. Daarvoor moet worden afgerekend met UVV uit Vleuten: "Er moet nog een knop om, maar ik denk wel dat we er klaar voor zijn. We gaan er alles aan doen", zegt slagman Bob van der Meer optimistisch. 

HCAW wist in 1996, 1998 en 2022 beslag te leggen op de landstitel. In 2023 werd voor het eerst in de clubgeschiedenis de European Champions Cup gewonnen. De Bussummers komen over twee weken in actie tegen UVV voor een plek in de play-offs.

Lees ook