Ga naar Content

Oranje komt bijeen zonder geblesseerde Van de Ven en Veerman

Het Nederlands elftal is vandaag bij elkaar gekomen voor een nieuwe interlandperiode. In de Zeister bossen bereidt de selectie van Ronald Koeman zich voor op de Nations League-duels met Bosnië en Herzegovina en Duitsland. Micky van de Ven en Joey Veerman zijn daar niet bij. Het tweetal meldde zich af wegens blessures. Justin Kluivert is op het laatste moment ingevlogen als vervanger.

Micky van de Ven in het shirt van Oranje - Foto: PRO SHOTS / Gonzalez Photo

Joey Veerman heeft zich afgemeld maandag afgemeld bij bondscoach Ronald Koeman. De middenvelder van PSV liep zondag in de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles een blessure op. De Volendammer liet zich nog wel zien in Zeist voor een medische test, maar na onderzoek bleek hij niet fit genoeg. Later op de dag bezocht hij met de kinderwagen nog wel de training van FC Volendam.

Knieblessure Van de Ven

Micky van de Ven liep onlangs een kniekwetsuur op bij zijn club Tottenham Hotspur. Dat gebeurde in de gewonnen competitiewedstrijd tegen Everton (4-0) van 24 augustus. Daardoor ontbrak de 23-jarige voetballer uit Wormer ook afgelopen weekend, toen The Spurs met 2-1 onderuit ging tegen Newcastle United. De blessure lijkt mee te vallen, omdat Van de Ven wel gewoon meetraint bij de Londense club. 

Tekst loopt door onder de X-post.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Op het EK van deze zomer viel Van de Ven in positieve zin op. Als invaller liet hij meermaals zijn waarde zien voor het Nederlands elftal. In totaal droeg Van de Ven achtmaal het oranje shirt.

Justin Kluivert

Bondscoach Ronald Koeman riep Jan Paul van Hecke als vervanger op voor Van de Ven en Justin Kluivert voor Veerman. Voor Kluivert is het lang geleden dat hij werd opgeroepen. In 2018 speelde de oud-Ajacied twee interlands.

Zaterdag om 20.45 uur speelt Oranje tegen Bosnië en Herzegovina in Eindhoven en het duel tegen Duitsland wordt dinsdag 10 september afgewerkt in Amsterdam.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52