Ga naar Content

Vrijwilligers gezocht voor uitvaartmuseum: "Ik ben nu minder bang voor de dood"

Thea Burggraaf werkt al elf jaar als suppoost en cafémedewerker bij Museum Tot Zover op De Nieuwe Ooster in Amsterdam. Dit is het enige uitvaartmuseum van Nederland, dat zichzelf liever als museum over leven en dood beschouwt. Door haar vrijwilligerswerk hier is Thea minder bang voor de dood, zoals ze vertelt in NH Helpt.

Thea legt uit waar het graf van Jos Brink is - Foto: NH Media

Wanneer museumbezoekers vragen waar het graf van Jos Brink is, legt Thea dat uit met een plattegrond van de begraafplaats. "Als vrijwilliger hier moet je vooral sociaal zijn en goed kunnen luisteren. Mensen willen vaak hun verhaal kwijt. Sinds ik hier werk, heb ik geaccepteerd dat we allemaal doodgaan," aldus Thea.

Deze 'poort naar de hemel' leidt naar de tentoonstelling van Peter de Wit - Foto: NH Media

 
Via de Poort naar de Hemel komen bezoekers uit bij een tentoonstelling van striptekenaar Peter de Wit. "Hij heeft alles wat met de dood te maken heeft in cartoons gevangen," zegt museumdirecteur Guus Sluiter. "De Wit doet dat met humor, maar sommige cartoons zijn ook heel ontroerend."

Om alle bezoekers goed te kunnen ontvangen, zowel in het museum als in het café, is Tot Zover op zoek naar nieuwe vrijwilligers. De oproep staat op nhhelpt.nl.

NH Helpt: voor iedereen die hulp nodig heeft of kan bieden

WebsiteAlle oproepen van NH Helpt zijn te lezen op nhhelpt.nl. Hier kun je ook zelf een vraag of een aanbod plaatsen.

RadioRachel Morssink presenteert elke zaterdag tussen 12.00 uur en 14.00 uur het programma NH Helpt op de radio. Het NH Helpt Antwoordapparaat is de hele week te bereiken op: 088-8 505 303.

Elke werkdag om 13.40 uur hoor je bij June Hoogcarspel een hulpvraag in haar radioprogramma June tot Twee. 

TVOp tv is NH Helpt ook te zien. Isabella Prins presenteert elke dinsdag om 17.10 uur het programma NH Helpt voor tv en online. 

Kijk alle uitzendingen HIER terug.