Ga naar Content

Politie zoekt getuigen voor overvallen in Bureau NH

De politie heeft in opsporingsprogramma Bureau NH getuigen gevraagd zich te melden met informatie over overvallen. Bij de ene overval in Oude Meer werd personeel bedreigd met een wapen. Bij de andere overval werden bewoners van een huis in Hoofddorp overvallen. “Alle tips zijn waardevol.”

De politie zoekt getuigen die meer kunnen vertellen over een overval, in bovenstaande video. Donderdagmiddag 29 augustus stormen bij een telecombedrijf aan de Breguetlaan in Oude Meer drie personen naar binnen. "Wij krijgen dan rond 14.30 uur de melding van een gewapende overval binnen.” De mannen bedreigen het personeel met vuurwapens. “Drie medewerkers worden dan geslagen met het wapen. Eén van de medewerkers wordt in zijn arm geschoten.”

Zonder buit vluchten de verdachten in een witte Renault Captur in de richting van de Fokkerweg. Later die avond wordt die auto, uitgebrand, met valse kentekenplaten aangetroffen in Duivendrecht.

Hoofddorp

Ook in Hoofddorp gaat het mis. Daar vindt een woningoverval aan het Etty Hillesumplantsoen plaats, daarover meer in onderstaande video. Bij de woning wordt vrijdagavond 30 augustus rond 23.40 uur aangebeld. “Als de bewoners opendoen, dringen drie personen de woning binnen en mishandelen het slachtoffer dat de deur had geopend”, zegt een woordvoerder van de politie.

Ook voor deze overval zoekt politie nog altijd getuigen - NH Nieuws

De overvallers waren uit op persoonlijke spullen, dat was direct duidelijk. “Maar gelukkig weet één van de bewoners naar buiten te rennen en alarm te slaan. De indringers gaan er direct vandoor, waarschijnlijk op een scooter. Heel veel meer is niet bekend, dus alle tips bij ons zijn heel erg waardevol.”

Lees hier meer over overvallen:

Weet jij meer?

Politie Opsporingstiplijn: 0800 - 6070 (gratis)

Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000 (gratis) of meldmisdaadanoniem.nl

Meer Bureau NH?

TV: woensdag 17.10 uur, ieder half uur herhaald (Ziggo 707, KPN 509)

Radio: woensdag 17.45 uur (ether: 93,9 FM, kabel: 92,5 FM)

Online: bekijk ons themakanaal