Ga naar Content

Extinction Rebellion blokkeert zeesluizen IJmuiden opnieuw, scheepvaart enige tijd stil

Extinction Rebellion heeft vanmorgen beide zeesluizen van IJmuiden geblokkeerd. Daardoor konden twee cruiseschepen niet verder varen. Ook het overige vaarverkeer werd gestremd. De klimaatactivisten zijn inmiddels verwijderd door de politie.

Foto: Fotograaf: VLN Nieuws - Jerfi Pompier

Een woordvoerder van de gemeente Velsen liet vanochtend aan AT5 weten dat het om vijf demonstranten op de zeesluis ging en zeven demonstranten op de Noordersluis. Op de zeesluis zaten twee demonstranten vastgelijmd en twee demonstranten aan elkaar vastgeketend. Op de Noordersluis zaten drie demonstranten vastgeketend. 

Demonstratie beëindigd

Frank Dales, de burgemeester van gemeente Velsen, heeft de demonstratie vanmorgen beëindigd. Eerder werd al besloten dat er niet meer op de sluis zelf gedemonstreerd mag worden. De activisten worden niet aangehouden. Rond 12.30 uur werden de activisten door de politie weggehaald.

Het is de vijfde keer dat de sluis van IJmuiden wordt geblokkeerd door de klimaatactivisten van Extinction Rebellion. "Het moet afgelopen zijn met de planeetverwoestende cruise industrie", schrijven ze in een statement op social media. 

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.