Ga naar Content

Vertraging op A9 nog niet voorbij: "Hardnekkige modder"

Verkeer tussen Amstelveen en Holendrecht staat sinds vanmorgen vast op de A9 vanwege modder op het wegdek. Hoewel Rijkswaterstaat dacht dat weg rond 10.30 uur vrij zou zijn, blijkt het klusje lastig te klaren. De voorspelling is daarom bijgesteld naar 14.00 uur.

File - Foto: NH Media

Er is momenteel een rijstrook vrij voor het verkeer om langs de modder te rijden. "De meest linkerstrook", aldus een woordvoerder van Rijkswaterstaat. De vertraging bedraagt momenteel nog altijd ruim een uur.

Omdat de modder 'hardnekkig' blijkt, ziet het ernaar uit dat de weg rond 13.30, 14.00 uur vrij wordt gegeven. "Het opruimen duurt langer dan gepland", vertelt de woordvoerder. "De modder komt moeilijk los van de weg. We zijn hard aan het reinigen, maar zijn zeker nog een uur bezig."

Voor knooppunt Holendrecht kwam de lading modder vanmorgen op de weg, meldde Rijkswaterstaat op X.

De weg moet grondig schoongemaakt worden, en daarom werden vanmorgen twee rijstroken vanuit Amstelveen afgesloten. Het verkeer moest al de hele ochtend rekening houden met een dik uur extra reistijd.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.