Ga naar Content

Vuurwerk onschadelijk gemaakt, bewoners van ontruimd huizenblok Alkmaar weer naar huis

Aan de Alkmaarse Lombardijeweg zijn vanmiddag vijftien woningen ontruimd geweest nadat de politie daar in een woning een partij zwaar vuurwerk aantrof. Een 31-jarige man is aangehouden. 

Foto: Inter Visual Studio

De politie werd rond 14.00 uur vanmiddag gealarmeerd over de man, omdat hij op straat zou hebben staan zwaaien met een pistool. Zij troffen hem uiteindelijk aan in zijn woning aan de Lombardijeweg.

Hij werd in zijn huis aangehouden en uit voorzorg werd zijn woning doorzocht. Daarop vond de politie de partij zwaar vuurwerk. Volgens een woordvoerder van de politie gaat het om serieus spul, met 'explosieve kracht'. "Ik weet niet precies wat het is, maar het zijn in ieder geval geen rotjes."

Tekst loopt door onder de foto's.

 

 

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) werd opgeroepen en vijftien omliggende woningen werden ontruimd. Rond 18.30 uur meldde de politie dat de kust weer veilig was en dat de bewoners weer naar hun huis mochten. De EOD heeft het zware vuurwerk onschadelijk gemaakt en is weer weg. 

De recherche is bezig met het onderzoek naar het voorval. De plek blijft een plaats delict.

Ontruimd huizenblok Alkmaar - Inter Visual Studio

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.