Ga naar Content

Met hulp van Lens en Gravenberch wil amateurclub Real Sranang snel omhoog

Het wordt een bijzonder gezicht. Oud-international Jeremain Lens die op zaterdagmiddag in de vierde klasse B het shirt aantrekt van Real Sranang. Bij de Amsterdamse amateurclub spelen dit seizoen zelfs drie voormalige profvoetballers. En met Danzell Gravenberch staat er óók nog een bekende trainer langs de lijn.  

Oud-profs moeten Amsterdamse 4e klasser Real Sranang snel omhoog helpen - NH Sport/Edward Dekker

Het mag duidelijk zijn dat Real Sranang barst van de ambities. Volgens Gravenberch, de oudere broer van Liverpool-voetballer Ryan Gravenberch, is er dit seizoen maar één doelstelling: "Kampioen worden", aldus de 30-jarige Amsterdammer die aan zijn eerste klus als hoofdtrainer begint. 

"Ik laat het op me afkomen"

Oud-profvoetballer Jeremain Lens

Lens (36) sloot afgelopen zomer zijn profloopbaan af op het derde niveau in Frankrijk bij Versailles. De oud-speler van AZ kiest voor een doorstart als spits in de kelder van het amateurvoetbal. "Ik weet echt niet wat ik ervan moet verwachten, maar ik ga lekker voetballen. Ik laat het op me afkomen."

Jeremain Lens droeg 34 keer het shirt van het Nederlands elftal en maakte daarin acht doelpunten. Zijn enige eindronde speelde hij in 2014 toen Oranje onder leiding van bondscoach Louis van Gaal op de derde plaats eindigde. Over de huidige vacature in de spits bij Oranje zegt hij: 

"Als iemand bij zijn club goed presteert, moet hij de kans krijgen bij het Nederlands elftal. Ik vind het terecht dat Memphis (Depay, red.) er nu niet bij, is omdat hij clubloos is en geen wedstrijdritme heeft. Dan ga je kijken naar de ander opties. Wout Weghorst heeft ook geen ideale voorbereiding gehad. Zirkzee heeft net een transfer gemaakt en heeft ook nog niet zoveel minuten in de benen. Als het aan mij ligt, zet je deze interlandperiode Gakpo of Brobbey in de spits. Een absolute nummer één spits is er op dit moment niet."  

Als ploeggenoten in de selectie van Real Sranang heeft Lens onder meer Leroy George (37) die in Nederland voor FC Utrecht en NEC speelde. De derde oud-prof is Jermano Lo Fo Sang (32) die tussen 2014 en 2017 het shirt van FC Volendam droeg. Gravenberch (30) combineert het hoofdtrainerschap bij de Amsterdamse amateurclub met voetballen bij FC Den Bosch. Vorig seizoen stond de aanvaller nog onder contract bij Telstar.  

Deze en volgende week speelt Real Sranang nog twee bekerwedstrijden. De competitie begint 21 september met de uitwedstrijd tegen VVA/Spartaan. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52