Ga naar Content

Zware regen- en onweersbuien zorgen voor overlast in de provincie

Zware regenbuien zorgden vanavond voor overlast in de provincie. In Amsterdam-West stortte het dak van een voormalig bouwmarkt deels in en op de A9 bij Holendrecht was vanwege wateroverlast een rijstrook in de richting van Diemen afgesloten.

Foto: AS Media

De buien trokken iets na 19.00 uur vanuit het oosten de provincie over, plaatselijk met een flinke klap onweer. 

Een deel van een dak van een voormalige Praxis aan de Juvernes in Amsterdam stortte, mogelijk door de hoosbuien, in. Op dat moment was niemand in het pand aanwezig en er is dan ook niemand gewond geraakt, meldt AT5. Netbeheerder Liander heeft voor de veiligheid het gas, water en de elektra afgesloten.

Op de A9 was sprake van wateroverlast, meldt Rijkswaterstaat. Bij knooppunt Holendrecht is in de richting van Diemen was linkerrijstrook dicht. Dit zorgde voor een vertraging van twintig minuten.

Brand na blikseminslag

In Haarlem brak na een blikseminslag brand uit in twee woningen aan het Staten Bolwerk. De Veiligheidsregio Kennemerland roept op X mensen op de hulpdiensten ruimte te geven. 

Bij twee huizen aan de Cremerlaan in Santpoort sloeg ook de bliksem in. Hier brak geen brand uit, maar was de brandweer wel aanwezig met onder andere een ladderwagen. 

De brandweer in Santpoort-Noord:

Foto: Inter Visual Studio

Het KNMI heeft vanwege de buien tot 20.00 uur code geel afgegeven. Ook kan er plaatselijk hagel vallen, waarschuwt de weerdienst. 

In de loop van de avond verdwijnen de buien weer. Morgen wordt het opnieuw warm. 

Regen in Haarlem - NH Nieuws

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.