Ga naar Content

Dinner Train komt niet opdagen in Hilversum

Klanten die dit weekend eigenlijk zouden genieten van een luxe etentje in een rijdende trein vanaf station Hilversum, kregen een half uur van tevoren te horen dat de trein niet reed. Enkele gedupeerden waren toen al onderweg.

Gasten Dinner Train gedupeerd - NH Nieuws

Tientallen mensen hadden dit weekend eigenlijk in de trein moeten stappen voor een luxe diner in de Dinner Train, een rijdend treinrestaurant dat door heel Nederland trekt. Maar de geplande rit ging vrijdagavond niet door. Van de Dinner Train was geen spoor te bekennen.

Half uur van tevoren geannuleerd

Carine en Jurgen Baar uit Hollandsche Rading zaten vrijdagavond met hun mooiste kleren al in de trein richting station Hilversum, toen ze een mail kregen van Dinner Train. Een half uur van tevoren werd de geplande rit geannuleerd. Het bedrijf is failliet en Carine en Jurgen zijn hun geld waarschijnlijk kwijt.

"We kregen een half uur van tevoren het bericht dat de trein gecanceld is"

Jurgen Baar uit Hollandsche Rading

"We zouden vanavond gezellig met z'n tweeën op pad gaan en we kregen net pas het bericht dat de trein gecanceld is", zegt Jurgen vrijdagavond tegen NH op station Hilversum. In de weken ervoor hadden ze al niks meer van het bedrijf gehoord, dus namen ze op goed geluk een kijkje. "Gelukkig moesten we niet van ver komen. Maar ik baal wel dat wij dat avondje aan onze neus voorbij zien gaan", zegt Carine over de teleurstelling.

Voucher aangeboden

Al langer annuleerde Dinner Train ritten door heel Nederland. Klanten kregen te horen dat er problemen zouden zijn met de samenwerking tussen partijen, waar Dinner Train mee samenwerkt.

"Omdat Dinner Train een complexe samenwerking tussen verschillende partijen vereist, kan een enkele storing in deze keten directe en ingrijpende gevolgen hebben voor onze gehele operatie en de beleving van onze gasten", liet het bedrijf klanten weken geleden al weten.

Klanten kregen een voucher aangeboden, die zij na vijf maanden konden gebruiken om hun geld terug te krijgen. Maar veel klanten hebben daarna niks meer van het bedrijf vernomen.

Tekst loopt door onder de foto.

Carine en Jurgen Baar zijn gedupeerden van de Dinner Train - Foto: NH Media

Honderden euro's kwijt

Gedupeerden zijn honderden, soms wel duizenden euro's kwijt. Zo sprak RTV Oost een vrouw die meer dan 1.600 euro kwijt is. Een Facebook-groep voor mensen die gedupeerd zijn, telt inmiddels meer dan 600 leden.

De kans dat zij hun geld terugkrijgen is klein. Alles bij elkaar opgeteld staat voor ongeveer 820.000 euro aan gemiste etentjes open. Ook medewerkers krijgen nog geld van Dinner Train. Volgens Omroep Brabant wachten veel van hen al maanden op hun salaris.

Eerder failliet

Dinner Train werd een week geleden failliet verklaard. In 2019 ging het bedrijf ook al een keer failliet. Toen kreeg de karakteristieke blauwe trein een nieuwe eigenaar, maar ook die haalde het einde van zijn dienstregeling niet. Een curator kijkt nu opnieuw of er een doorstart gemaakt kan worden. Tientallen gedupeerden hebben zich inmiddels bij de curator gemeld.

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]