Ga naar Content

Hoofddorpers pakken wijkcentrum aan bij halve-eeuwfeest woonwijk Pax

Precies vijftig jaar geleden werd de woonwijk Pax in Hoofddorp gebouwd. Dat werd gevierd met de feestelijke heropening van wijkcentrum De Boerderij, dat gerenoveerd werd door uitbater Maatvast met een groep vrijwilligers. Bewoners van de wijk hopen dat de oude en nieuwe garde zo meer met elkaar kan worden verbonden.

Tijdens het vijftigjarig jubileum van de wijk werd het vernieuwde wijkcentrum heropend - NH Nieuws

Het nieuwe wijkcentrum is gerenoveerd door Maatvast Haarlemmermeer, met hulp van een groep vrijwilligers. Zij organiseerden ook de feestelijke heropening op zaterdag, samen met een klein groepje bewoners uit de wijk, zoals Dé Vermeulen: "We merkten dat de wijk wat oubollig begon aan te voelen, terwijl er juist zoveel nieuwe mensen door de jaren heen bij zijn gekomen."

De oude garde van de wijk wil in de nabije toekomst meer evenementen voor bewoners gaan organiseren, want de dagen dat jonge gezinnen hier nog uitkeken over de weilanden ligt ver achter ons.

"Voorbij de laatste straat keek je zo over de weilanden naar Haarlem"

Bewoonster Annemarie

"Toen wij hier kwamen wonen was het ideaal voor jonge mensen met kinderen", vertelt bewoonster van het eerste uur Annemarie. "Vooral KLM-personeel en zo, en dan keek je voorbij de laatste straat over de weilanden nog tegen Haarlem aan."

Die eerste generatie heeft inmiddels de pensioenleeftijd bereikt, en nieuwe Hoofddorpers weten de wijk ook te vinden, vertelt Elisabeth: "Ik heb zelf Indiase buren, en als ik rondloop om folders te bezorgen zie je al een stuk meer variatie in de achternamen. Dat is alleen maar leuk natuurlijk."

Bankje tegen eenzaamheid

Niet alleen het gerenoveerde wijkcentrum moet de eerste en nieuwste bewoners gaan verbinden, er is ook een speciaal felgekleurd bankje naast het centrum geplaatst. Dat is een idee van een groepje scholieren, onder wie Bente Zoeteman: "Uit onderzoek blijkt dat veel ouderen in Haarlemmermeer eenzaamheid ervaren, en juist daarom wilden we zoiets bedenken. Het nodigt mensen uit om ook eens een praatje met een vreemde te maken."

Vermeulen is erg blij met de upgrade van het wijkcentrum: "We hebben nu alles in huis om mensen zich welkom te laten voelen, dat ze 's ochtends ook eens een kop koffie komen drinken. Als we die lijn doorzetten kunnen we allemaal nog jarenlang met veel plezier in Pax blijven wonen."

Ander nieuws uit Haarlemmermeer

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]