Ga naar Content
Naast een motorfiets staat een politieauto geparkeerd.
Noord-Holland

112-blog | Auto over vangrail geslingerd door ongeluk • Brand centrum Schagen

9 september 2024, 06.48 uur · Aangepast 9 september 2024, 17.36 uur
Door: Redactie · Foto: AT5

Welkom in het NH Nieuwsblog van maandag 9 september. In dit liveblog houden we je de hele dag op de hoogte van het 112-nieuws uit de provincie.

9 september 2024, 17.36 uur

Flinke schade bij botsing tussen tram en auto in Amstelveen

Een auto is vanmiddag total loss geraakt bij een botsing met een tram op een kruispunt in Amstelveen. Eén gewonde is naar het ziekenhuis gebracht. 

Botsing tussen auto en tram in Amstelveen - Foto: VLN Nieuws

9 september 2024, 16.32 uur

Auto over vangrail geslingerd op de A9

Bij een flinke botsing met een vrachtwagen op de A9 is een auto over de vangrail geslingerd en daarbij de motor verloren. De bestuurder van de auto is gewond naar het ziekenhuis gebracht. De A9 is bij het knooppunt Raasdorp met de A5 dicht in de richting van Hoofddorp. 
 

9 september 2024, 16.24 uur

Brand in telefoonzaak centrum Schagen

Er woedt een brand in de Mobiel Fix Shop op de Gedempte Gracht in Schagen. Aan de achterzijde van de winkel is de brand uitslaand. Of er gewonden zijn gevallen, is op dit moment nog niet bekend.

9 september 2024, 13.52 uur

Vrouw (34) overleden in woning Zaandam, politie doet onderzoek

Een 34-jarige vrouw is zondagmiddag rond 15.00 uur dood in een woning in Zaandam aangetroffen. De politie kreeg even daarvoor een melding dat iemand niet bij een afspraak was verschenen, en dat men bezorgd was. Na onderzoek van de politie bleek het om de 34-jarige vrouw uit Zaanstad te gaan. De politie vermoedt dat de vrouw door een misdrijf om het leven is gekomen. Er is nog niemand aangehouden. 

Het onderzoek loopt nog. De woning wordt onderzocht en de politie is gestart met een buurtonderzoek. 

9 september 2024, 13.16 uur

Man (29) aangehouden na zware mishandeling kermis Edam

Een 29-jarige man uit Anna Paulowna is afgelopen zaterdag aangehouden op verdenking van zware mishandeling. Die mishandeling zou hebben plaatsgevonden op de kermis van Edam, in de nacht van 31 augustus op 1 september. De verdachte is herkend op beelden. 

9 september 2024, 10.42 uur

Bijzondere diefstal: koelkast gestolen bij strandtent Club Zand in Castricum

Een behoorlijke afstand met je auto afleggen om een koelkast te stelen bij een strandtent. Dat is wat afgelopen vrijdag gebeurde op het strand van Castricum bij Strandpaviljoen Club Zand.

Een groep die vermoedelijk onder invloed van alcohol was, reed rond 21:00 uur het strand op tot aan de strandtent en wist een Corona-promotiekoelkast te bemachtigen. Ze kwamen echter niet ver, want het personeel greep snel in en haalde de koelkast direct terug.

De politie heeft vrijdagavond ter plaatse gezocht naar de auto, maar zonder succes. Inmiddels circuleren de beelden van de diefstal én het kenteken van de zilvergrijze Suzuki op social media. De politie laat weten er meer aandacht aan te besteden zodra er aangifte is gedaan.

Koelkast gestolen bij strandtent Castricum - Streekstad Centraal/Strandtent Club Zand

9 september 2024, 09.30 uur

Woning beschoten in Wormerveer

Een woning aan de Insulindelaan in Wormerveer werd gistermiddag rond 17.00 uur beschoten. In de voordeur trof de politie twee kogelgaten en een lege huls aan. Niemand was thuis op het moment van de schoten. 

De politie heeft nog geen verdachte aangehouden en is opzoek naar beeldmateriaal en mogelijke ooggetuigen. Het onderzoek naar de beschieting loopt nog. 

9 september 2024, 08.23 uur

Dode na politie-actie in Amsterdam Centrum

Bij een politieactie in Amsterdam is maandagochtend vroeg een persoon om het leven gekomen. Het slachtoffer was volgens getuigen op de vlucht voor de politie, toen hij uit de bocht vloog en tegen het spoorviaduct op de Wibautstraat botste. Die klap was zo hard dat de bestuurder het niet overleefde. 

Door het ongeluk lag het treinverkeer tijdelijk stil.

Foto: Inter Visual Studio